De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Vitaliteit binnen Hogeschool Leiden

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

Vitaliteit binnen Hogeschool Leiden

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Hogeschool Leiden is een onderwijsinstelling in Leiden. De hogeschool heeft als corebusiness het verwezenlijken van (voltijdse-) bacheloropleidingen. Hierbij heeft toegepast onderzoek door lectoraten en door studenten in de praktijk een belangrijke plaats.
In de context van de organisatie doen zich verschillende ontwikkelingen voor. Een aantal belangrijke ontwikkelingen met betrekking tot dit onderzoek zijn:
• Vergrijzing (op de arbeidsmarkt);
• Stijgend tekort aan personeel (op de arbeidsmarkt);
• Stijgend ziekte verzuim (binnen het HBO);
• Toenemende maatschappelijke druk op maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en als onderdeel daarvan goed werkgeverschap.
Binnen Hogeschool Leiden doen een aantal van die ontwikkelingen zich ook voor. Daarbij blijkt uit het MTO dat de werkdruk binnen Hogeschool Leiden als te zwaar ervaren wordt. Uit onder andere het beschrevene blijkt dat de vitaliteit van de medewerkers een belangrijk onderwerp is binnen Hogeschool Leiden. Hierom, maar ook concreet naar aanleiding van de stijging in het verzuimpercentage, heeft de Hogeschool Leiden de ambitie om in te zetten op de versterking van de vitaliteit van de medewerkers van Hogeschool Leiden.
In dit rapport staat het onderzoek naar de vitaliteit en haar verbetermogelijkheden binnen Hogeschool Leiden beschreven. Dit onderzoek heeft als doel om inzichtelijk te maken hoe de huidige stand van zaken betreffende vitaliteit binnen Hogeschool Leiden is en hoe deze versterkt kan worden. Om deze doelstelling te realiseren is de volgende hoofdvraag opgesteld: “Wat is er nodig om de medewerkers van Hogeschool Leiden zo te ondersteunen dat zij hun vitaliteit optimaal kunnen versterken?”

Toon meer
OrganisatieHogeschool Leiden
OpleidingHuman Resource Management
AfdelingFaculteit M&B
PartnerHogeschool Leiden
Datum2018-08-13
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk