Zoektips

De HBO Kennisbank faciliteert twee zoekmogelijkheden:
1. Zoeken via het zoekvenster
2. Browsen op thema, (inclusief verfijning door filters)

1. Zoeken via het zoekvenster


Dit is de voor de hand liggende optie voor wie wil zoeken op basis van trefwoorden. Booleaanse operatoren (AND, OR en NOT) worden ondersteund. Meerdere trefwoorden- gescheiden door een spatie, worden gekoppeld op basis van de operator 'AND'.

hond AND kat: toont alle items waarin de woorden hond en kat voorkomen
hond OR kat: toont alle items waarin het woord hond of kat voorkomt
hond NOT kat: toont alle items waarin het woord hond, maar niet het woord kat voorkomt

2. Browsen op thema


De HBO Kennisbank kent een thematische indeling met een verdeling van alle inhoud over 14 rubrieken. Deze optie ligt voor de hand voor wie zich wil oriƫnteren op een onderwerp. Bij alle rubrieken worden ook de vier meest voorkomende trefwoorden binnen die rubriek getoond. De combinatie van rubrieken en trefwoorden geeft een snelle doorkijk op het betreffende thema.

Verfijning door filters

De hierboven genoemde zoekopties leiden beiden naar de pagina met zoekresultaten. Daarin kunnen met behulp van filter-opties de zoekresultaten verder verfijnd worden, bijvoorbeeld op 'rol', 'soort object', 'organisatie' of 'datum'. Toegepaste filters worden aan de linkerbovenzijde van het scherm getoond, op die plek kunnen toegepaste filters ook weer aangepast worden.

Per pagina worden tien zoekresultaten getoond. Door naar de onderzijde van de pagina te scrollen, worden daar de bij de zoekresultaten horende rubrieken en trefwoorden zichtbaar.

Voorbeeld van verfijning op filters: publicaties zoeken van een specifiek instituut


- Klikken op alle publicaties
- Drill down menu organisatie, toon meer
- Kies uit de lijst het gewenste lectoraat of instituut