De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Dit is de samenvatting horende bij het afstudeerproject van de Hogeschool Utrecht, Institute for
Engineering & Design, opleiding Integrated Product Development. Dit verslag is geschreven in
opdracht van en in samenwerking met QBTEC producent van professionele kook- en
frituurinstallaties. De opdracht is het ontwerpen van een distributie-unit voor kroketten, frikadellen
etc. Deze distributie-unit is een onderdeel van het project "The Digital Chef", een project van QBTEC
met als doel 's werelds eerste geautomatiseerde friteuse te ontwikkelen.
Het project is als volgt aangepakt, eerst is goed met de opdrachtgever gepraat over wat hij precies
verwacht van deze opdracht. Er is gekeken naar de interne technische faciliteiten die QBTEC te
bieden heeft. Waarna er een pakket van eisen wensen en randvoorwaarden is opgesteld.
Vervolgens is er na een aantal weken bureauonderzoek en verschillende brainstormsessies met
invloedrijke personen binnen QBTEC gezamenlijk een conceptkeuze gedaan. Dit concept is in 3D
gemodelleerd, doorgerekend en gebouwd.
Het resultaat is een goed functionerend prototype waar allerlei test runs mee gedraaid kunnen
worden. QBTEC kan na het lezen van dit verslag en het testen van het prototype zelf kiezen welke
vorm zij wil geven aan een eventueel productiemodel van dit ontwerp.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingProduct Design and Engineering
AfdelingEngineering en Design
Datum2012-05-21
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk