De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Het koopgedrag van de potentiële cursusklant van het NTI

Open access

Rechten:

Het koopgedrag van de potentiële cursusklant van het NTI

Open access

Rechten:

Samenvatting

Dit adviesrapport is het resultaat van een onderzoek in opdracht van het NTI naar het koopgedrag van potentiële cursusklanten van het NTI. De aanleiding van het onderzoek is de daling van het aantal inschrijvingen voor cursussen. Het onderzoek is uitgevoerd om inzicht te krijgen in het koopgedrag van de potentiële cursusklant, teneinde de opdrachtgever een communicatieadvies te geven. De probleemstelling was daarbij:
Wat is de invloed van de factoren van het koopproces op het koopgedrag van de potentiële cursusklant van het NTI bij hun keuze om een cursus te volgen bij het NTI?

Met behulp van deskresearch is gekomen tot een interne en externe analyse en het theoretisch kader van dit onderzoek. The Theory of Buyer Behavior van Howard en Sheth heeft als uitgangspunt gediend. Na deskresearch heeft er kwantitatief onderzoek plaatsgevonden aan de hand van een online enquête. De doelgroep bestaat daarbij uit de potentiële cursusklanten van het NTI die tussen 1 september 2014 en 28 februari 2015 iets hebben aangevraagd bij het NTI. In totaal hebben 514 respondenten de volledige enquête voltooid.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Leiden
OpleidingCommunicatie
AfdelingFaculteit M&B
PartnerNTI
Datum2015-05-26
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk