De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

De herpositionering van Het Bedrijf

Open access

Rechten:

De herpositionering van Het Bedrijf

Open access

Rechten:

Samenvatting

Het Bedrijf is een online platform voor huishoudelijke diensten. Het voortbestaan van het bedrijf is in gevaar, omdat de doelgroep van Het Bedrijf bij voorkeur diensten afneemt van de concurrenten van Het Bedrijf. Daarom wil Het Bedrijf graag weten hoe het bedrijf in de markt moet staan om een voorkeurspositie te krijgen bij zijn doelgroep.
De probleemstelling van dit onderzoek is: ‘Hoe kan Het Bedrijf zich positioneren aan de hand van de sterktes van het bedrijf, behoeften van potentiële klanten en sterktes van concurrenten?’
Na vooronderzoek gedaan te hebben om het probleem in kaart te krijgen, is als centrale theorie de 3C-theorie van Ohmae gekozen. Volgens Ohmae moet een bedrijf zijn strategie bepalen aan de hand van de sterktes van het bedrijf, klantbehoeften en positionering van de concurrentie (Ohmae, 1982). Aan de hand van de drie thema’s (‘company’, ‘customer’ en ‘competition’) is het probleem onderzocht. Voor dit onderzoek is er een combinatie van deskresearch en fieldresearch gebruikt. Met behulp van deskresearch heeft de onderzoeker de sterktes van de concurrenten in de kaart gebracht. Vervolgens heeft de onderzoeker via halfgestructureerde interviews de meningen en beweegredenen van de onderzochte potentiële klanten achterhaald. De belangrijkste conclusies van dit onderzoek zijn:
Deze informatie is vertrouwelijk en niet beschikbaar voor derden.
De belangrijkste aanbevelingen aan Het Bedrijf zijn:
Deze informatie is vertrouwelijk en niet beschikbaar voor derden.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Leiden
OpleidingCommunicatie
AfdelingFaculteit M&B
PartnerHet Bedrijf
Datum2017-08-14
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk