De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

De persfunctie van De Organisatie door de ogen van de journalist

Open access

Rechten:

De persfunctie van De Organisatie door de ogen van de journalist

Open access

Rechten:

Samenvatting

De pers is een belangrijke schakel tussen De Organisatie en zijn omgeving. De aanleiding van dit onderzoek is de wens van De Organisatie om erachter te komen hoe zijn persfunctie wordt gewaardeerd door de pers en hoe hij zijn communicatie, gedrag en symbolen in moeten zetten om door de pers gezien te worden als primaire nieuwsbron met als doel: betere dienstverlening en informatievoorziening voor de eindgebruiker. Aan onderzoeker Mandy Versteeg de taak om de huidige situatie in kaart te brengen wat het huidige imago van De Organisatie is bij de journalist en op welke wijze De Organisatie zijn communicatie richting de pers kan verbeteren indien uit het onderzoek blijkt dat dit nodig is. Voor De Organisatie is het van belang dat zowel de communicatie als de relatie met de journalist optimaal is. Op iedere mogelijke wijze zijn De Organisatie en de journalist belangrijke partners van elkaar wanneer het gaat om het informeren van de omgeving en burger als eindgebruiker.

Dit rapport beschrijft de resultaten van het kwalitatieve onderzoek naar de waardering van de persfunctie van De Organisatie door de journalist. De doelstelling van het onderzoek is inzicht verkrijgen in waardering van de persfunctie van de opdrachtgever omtrent de huidige informatieverstrekkingscapaciteit van De Organisatie en de opdrachtgever zijn identiteit in moet zetten om door de doelgroep gezien te worden als primaire nieuwsbron.

De centrale vraag is leidend voor het onderzoek en luidt als volgt:

Op welke wijze moet De Organisatie zijn communicatie, gedrag en symboliek inzetten om door de pers gezien te worden als primaire nieuwsbron?

Vertrouwelijke informatie over de organisatie is verwijderd uit het origineel. Daar waar relevante informatie is verwijderd staat aangegeven dat verdere informatie wegens vertrouwelijkheid niet beschikbaar is voor derden.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Leiden
OpleidingCommunicatie
AfdelingFaculteit M&B
Datum2015-06-29
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk