De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Van loyale klant naar online volger

Socialmediaplan voor De boekhandel

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

Van loyale klant naar online volger

Socialmediaplan voor De boekhandel

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Dit onderzoeksrapport bevat het onderzoek naar de wensen en behoeften van de klanten van De boekhandel op het gebied van interactie met bedrijven via social media.
Na deskresearch naar de huidige online situatie van de boekhandel, is er een interview gehouden met de opdrachtgever over de doelgroep van de socialmediakanalen.
Daarna is er onderzoek gedaan door middel van kwantitatief en kwalitatief onderzoek. Het gehele onderzoek is gebaseerd op de Social Technographics Ladder van Charlene Li, die onderdeel is van de theorie Groundswell. Er is kwantitatief onderzoek gedaan door middel van een enquête, die verstuurd is naar de bestaande mailcontacten van de boekhandel en verspreid is via Facebook. Daarnaast is er geënquêteerd in de boekhandel. De doelgroep van dit onderzoek bestaat uit alle klanten van de boekhandel.
Na het kwantitatieve onderzoek kwam het kwalitatief onderzoek. Dit gebeurde in de vorm van een groepsdiscussie, waaraan verschillende klanten van de boekhandel meededen. De doelgroep van dit deel van het onderzoek waren de respondenten van het kwantitatieve onderzoek. De deelnemers zijn aselect geselecteerd.
Op basis van de resultaten kan geconcludeerd worden dat De boekhandel meer structuur moet aanbrengen in zijn socialmediakanalen door middel van rubrieken en dat, via deze kanalen er zakelijkere berichten moeten worden gestuurd. Daarnaast moet er meer promotie gemaakt worden voor deze socialmediakanalen door een ludieke actie.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Leiden
OpleidingCommunicatie
AfdelingFaculteit M&B
Datum2014-09-02
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk