De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Franchise

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Wanneer iemand ervoor kiest om zelfstandig ondernemer te worden weet deze persoon dat hij een risicovolle tijd tegemoet gaat. Hij zal vaak veel geld moeten investeren om een bedrijf van de grond te krijgen, en dan is er nog altijd onzekerheid of de mensen zijn product wel willen kopen. Ook komt er bepaalde kennis bij kijken om een bedrijf goed op te starten en ook een goede toekomst te geven. Een mogelijkheid om een paar risico's te verminderen is een ondernemingsvorm die heet franchising. Je bent wel volledig zelfstandig ondernemer en moet ook eigen geld inbrengen, maar de kennis en naamsbekendheid krijg je, tegen vergoeding, van de franchisegever.
Mijn onderzoek richt zich op de vraag hoe de risico's moeten worden beheerst bij de franchisenemers van Franchise Friendly Concepts, hierna FFC.
In de theorie komen bepaalde zaken naar voren die je als franchisenemer tegen gaat komen.
Dit zijn veelal de overeenkomsten met de franchisegever en de risico's die je als franchisenemer kunt verwachten. De verplichtingen die de franchisenemer met de franchisegever aangaat zullen leiden tot het moeten betalen voor het gebruik maken van het concept dat de franchisegever aanbiedt.
In de praktijk zijn een aantal risico's waar de franchisenemers mee te maken krijgen. De belangrijkste zijn het ondernemersrisico en de risico's van de financiële verplichtingen die zijn aangegaan. Het zal blijken dat deze risico's niet voor iedere ondernemer die een franchise onderneming heeft of gaat beginnen hetzelfde zijn.
Tot slot de conclusie van de risico's waar de franchisenemers mee te maken krijgen en de uit mijn onderzoek gekomen maatregelen om deze te beheersen.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingAFM Bedrijfseconomie
AfdelingAcademie voor Accounting & Financial Management
PartnerFranchise Friendly Concepts (FFC)
Jaar2010
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk