De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Een sportieve toekomst voor elk kind

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Een sportieve toekomst voor elk kind

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

In Nederland dreigen er steeds meer kinderen op te groeien in armoede. Het is van belang dat ook deze kinderen lid kunnen worden van een sportvereniging.
Het Jeugdsportfonds zet zich in voor deze doelgroep omdat elk kind moet kunnen sporten, niet alleen omdat het leuk is maar ook voor de ontwikkeling van het kind op zowel het sociale, fysieke als mentale vlak. Uit cijfers blijkt dat er in verhouding nog weinig wordt gesport via het Jeugdsportfonds. Naar aanleiding van deze gegevens is voorliggend onderzoek gestart om inzicht te krijgen in de ervaringen van betrokkenen over de huidige aanpak die het Jeugdsportfonds Eindhoven hanteert.
Door middel van een schriftelijke vragenlijst zijn de ervaringen en aanbevelingen volgens de ouders/verzorgers van de deelnemers in kaart gebracht. Om deze gegevens te verduidelijken en ondersteunen zijn er halfgestructureerde interviews gehouden met sleutelfiguren.
Het vinden van een tussenpersoon/intermediair blijkt soms veel moeite te kosten. Een interessant gegeven is dat gezondheid de belangrijkste reden blijkt te zijn voor kinderen om aan sport te doen. Het merendeel van de kinderen beoefent zijn/haar favoriete sport via het Jeugdsportfonds en is tevreden over de activiteiten waaraan wordt deelgenomen. Echter is gebrek aan vervoer naar de sportvereniging een belemmering voor enkele respondenten.
Geconcludeerd kan worden dat er verschillende succesfactoren en knelpunten worden ervaren door de betrokkenen die hebben deelgenomen aan het voorliggend onderzoek. Het Jeugdsportfonds Eindhoven moet de succesfactoren zien te behouden en de knelpunten zien te verkleinen of op te lossen. Hiervoor zijn een aantal aanbevelingen geformuleerd.

Toon meer
OrganisatieFontys
OpleidingSportkunde
AfdelingFontys Sporthogeschool
PartnerEindhoven Sport te Eindhoven
Datum2017-06-06
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk