De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

De gastvrijheidsbeleving verbeteren door middel van ruimtelijke factoren.

Open access

De gastvrijheidsbeleving verbeteren door middel van ruimtelijke factoren.

Open access

Samenvatting

Deze thesis is geschreven voor Omgevingspsycholoog. Omgevingspsycholoog is een adviesbureau dat adviseert en oplossingen ontwikkelt voor vraagstukken waarin de relatie tussen ruimte, beleving en gebruikersgedrag centraal staat. Zij zijn opzoek naar ruimtelijke factoren die een bijdrage kunnen leveren aan de gastvrijheidsbeleving. Een sub-opdrachtgever is hogeschool Saxion. De behoefte vanuit deze opdrachtgever is inzicht te krijgen in de ruimtelijke factoren die kunnen bijdrage aan de gastvrijheidsbeleving en bij het tot stand komen van sociale interactie.
De adviesvraag die binnen deze scrpitie beantwoord is: 
“Op welke manier kunnen publieke- en semipublieke organisaties door middel van ruimtelijke factoren de gastvrijheidsbeleving van de eindgebruikers verbeteren in de ruimtes waar sociale interactie centraal staat?”
Uit het onderzoek is gebleken dat kleurgebruik, toegankelijkheid, gebruik van muziek, gebruik van meubilair, gebruik van licht, decoratie/aankleding, inrichting van de ruimte, omgevingsgeluiden en bewegwijzering een postivieve bijdrage kunnen leveren aan de gastvrijheidsbeleving in ruimtes waar sociale interactie plaatsvindt. 

Toon meer
OrganisatieSaxion
OpleidingHotel Management
Datum2019-04-01
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk