De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Bachelorrapport Bregje Meinsma en Chantal de Vries

Open access

Bachelorrapport Bregje Meinsma en Chantal de Vries

Open access

Samenvatting

De medewerkers van locatie Erve ’t Leppink werken in verschillende teams. Deze verschillende teams werken weinig tot niet samen. Ook de communicatie is niet altijd even helder voor iedereen. Dit onderzoek heeft zich gericht op de huidige samenwerking en communicatie op locatie Erve ’t Leppink.
 
Dit onderzoek is van kwalitatieve aard. Er is gebruik gemaakt van bestaande literatuur. Door middel van enquêtes en interviews met de medewerkers en teamleiders is de mening in kaart gebracht.
 
Er werken 28 medewerkers op locatie Erve ’t Leppink. Er is een enquête uitgezet, waarvan 18 medewerkers deze hebben ingevuld. Daarnaast zijn er 10 interviews afgenomen. Uit de resultaten van de verschillende deelvragen zijn positieve en negatieve punten naar voren gekomen. De methodiek vraaggericht werken past goed bij de organisatie en sluit aan bij de zorgvraag van de cliënten. Echter, als de communicatie en samenwerking niet goed verloopt, gaat dit ten koste van de methodiek. Er is in het verleden vaker een onderzoek geweest, waaruit naar voren kwam dat de samenwerking en communicatie verbeterd kan worden. Hier is in dit onderzoek op ingehaakt.
De doelgroep bij ieder team verschilt van elkaar. De begeleidingsstijlen van de verschillende teams verschilt. Dat niet alleen, ook de begeleidingsstijlen binnen de teams verschilt van elkaar.
Op de vraag hoe de medewerkers en teamleiders de huidige situatie omtrent de samenwerking en communicatie beoordelen, zijn de antwoorden verschillend. Toch zegt vrijwel iedereen dat er verbeterpunten zijn.
Over de wensen en verwachtingen was het antwoord vrij eenduidig, de medewerkers en teamleiders zouden graag meer eenheid willen zien. Dit wordt nu gemist.
Een verkort antwoord op de hoofdvraag is dan ook; elkaar beter leren kennen om zo meer eenheid te creëren.
 
De aanbevelingen zijn gericht op het creëren van meer eenheid. Daarnaast moeten onduidelijkheden verholpen worden door meer face-to-face contact. Als de medewerkers elkaar beter leren kennen, en elkaars leerdoelen en gezamenlijke doelen duidelijk hebben, kan hier aan gewerkt worden. Eenieder kan zich dan verder ontwikkelen, om zo beter met elkaar te kunnen communiceren en samenwerken, wat maakt dat de cliënt beter begeleid kan worden.

Toon meer
OrganisatieSaxion
OpleidingSociaal Pedagogische Hulpverlening
Datum2018-07-01
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk