De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Beroepsproduct Postillion Deventer

Instagramplan

Open access

Beroepsproduct Postillion Deventer

Instagramplan

Open access

Samenvatting

Dit rapport is geschreven voor Postillion hotel Deventer ten behoeve van de opstart van de lokale marketing en is de verantwoording van het opgestelde Instagramplan met bijbehorende contentkalender.
Postillion hotel Deventer is een hotel dat zich de expert noemt op het gebied van vergaderingen en meetings in de zakelijke markt, ook wel de MICE-markt genoemd.
Het doel is om kennis te vergaren over de geldende zakenmarkt van Postillion, het creëren van brand awareness en het onderzoeken van de trends, ontwikkelingen en de concurrentie zodat er een concreet Instagramplan met bijbehorende contentkalender opgesteld kan worden . Dit onderzoek richt zich op de volgende centrale onderzoeksvraag: “Op welke wijze kan Postillion Deventer de opstart van de lokale marketing  opstellen en inzetten om de zakelijke doelgroep op een effectieve manier te bereiken en de awareness te vergroten”.
De onderzoeksvraag is beantwoord door het gebruik van deskresearch en een kwalitatief onderzoek dat uitgevoerd is, doormiddel van interviews met de directie en medewerkers van Postillion. Tot slot is er ook nog een interview afgenomen met een marketingspecialist.
Allereerst zijn de resultaten uitgewerkt, deze staan beschreven bij de conclusies. Ook zijn de resultaten verwerkt in de SWOT-analyse.
Als eerst was het belangrijk om de huidige situatie goed in kaart te krijgen, dit is beschreven aan de hand van het 7s model van Mckinsey. Vervolgens zijn de factoren om de brand awareness te creëren in kaart gebracht. Daarbij kwam naar voren dat de customer journey, buyerpersona en het gebruik van contentmarketing belangrijk waren.
De doelgroep van Postillion is opgedeeld in 3 persona, de business booker, de meetingplanner en de zakelijke gast. Uit het onderzoek is gebleken dat deze doelgroep het best te bereiken is via Instagram.
Ook zijn de belangrijkste interne en externe trends en ontwikkelingen beschreven. De belangrijkste concurrent is Van der Valk, Postillion kan zich hiervan onderscheiden doormiddel van customer intamacy. Op basis van de behoefte van de doelgroep, merkidentiteit, trends en ontwikkelingen is de content gebaseerd.
Naar aanleiding van de resultaten is er een advies opgesteld voor Postillion hotel Deventer. Dit advies bestaat uit een volledig uitgewerkt Instagramplan en bijbehorende contentkalender, in het advies is het actie plan beschreven.

Toon meer
OrganisatieSaxion
OpleidingHotel Management
Datum2021-06-01
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk