De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Melk van haver of van de koe : wat is duurzamer?

melkeiwitten en hun rol bij de eiwittransitie

Open access

Melk van haver of van de koe : wat is duurzamer?

melkeiwitten en hun rol bij de eiwittransitie

Open access

Samenvatting

De achterliggende gedachte achter de eiwittransitie is dat plantaardige eiwitten vele malen duurzamer zijn dan eiwitten van dierlijke oorsprong. Het is inderdaad zo dat zowel de water- als de carbon-footprint van vlees groter is. Minder vlees eten helpt. Melkeiwitten zijn ook van dieren afkomstig, maar deze zijn in veel gevallen even duurzaam of zelfs duurzamer dan plantaardige eiwitten.

Trefwoorden
OrganisatieVan Hall Larenstein
LectoraatZuivelprocestechnologie
Gepubliceerd inVMT Vakmedianet, Alphen aan de Rijn, Vol. 54, Uitgave: 1, Pagina's: 10-12
Datum2021-01-01
TypeArtikel
ISSN0042-7934
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk