Transitie naar plantaardig eiwit
Het lectoraat Biobased Proteins ging in 2017 van start bij Van Hall Larenstein om te bestuderen hoe de transitie van dierlijk eiwit naar plantaardig eiwit er in de toekomst uit gaat zien.
2020Opvoeding & OnderwijsArtikelOpen Access
De 7 producten van de toekomst
Wat eten we in de toekomst, in een wereld waarin natuur en klimaat aan de ene kant en onze eigen gezondheid aan de andere, steeds meer aandacht krijgen? Peter de Jong, lector Zuivelprocestechnologie, Eric de Bruin, lector Biobased Proteins, Lizette Oudhuis, lector Food Physics en Saskia van Gend, programmamanager …
2020Mens & MaatschappijArtikelClosed Access
Waterlinzen
Waterlinzen vormen een hoogwaardige eiwitbron. Ze kunnen dienen als diervoeradditief, maar ook in de humane voeding kunnen ze een rol gaan spelen. Hogeschool Van Hall Larenstein doet onderzoek naar de toepassingen en wil in de nabije toekomst antwoord geven op de vraag: hoe oogst je waterlinzen?
2018-12-01Mens & MaatschappijArtikelOpen Access
Heerlijk Westerwolds Land
Het startsein van de samenwerking tussen Heerlijk Westerwolds Land en het lectoraat Duurzame eiwitproductie van hogeschool Van Hall Larenstein werd donderdag 6 december 2018 gegeven.
2018Mens & MaatschappijArtikelClosed Access
Waterlinzen
Met een steeds groter wordende wereldbevolking neemt het aantal monden dat gevoed moet worden op de wereld ook toe, maar hoe zullen al deze monden gevoed worden? Wellicht wordt dit gedaan met behulp van insecten, algen, kweekvlees, 3D geprint voedsel en waterlinzen.
2017-12-01Mens & MaatschappijArtikelOpen Access