De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Samen op weg : een win-win situatie bij een samenwerking tussen Vitree en het Ambulatorium

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samen op weg : een win-win situatie bij een samenwerking tussen Vitree en het Ambulatorium

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Vitree is een jeugdzorginstelling voor kinderen en jongeren met en zonder licht verstandelijke beperking. Tevens kunnen hun ouders hier terecht met opvoed- en opgroeivragen. Binnen het Ambulatorium geven studenten van de PMT opleiding, welke valt onder the School of Human Movement and Sports (SHMS), therapie aan cliënten. De studenten van de PMT opleiding worden tijdens het geven van de therapie begeleidt door een senior PMTer.
Door het beantwoorden van de volgende vraag, wordt er gekeken of het zinvol is om een samenwerkingsverband aan te gaan tussen Vitree en het Ambulatorium. Waarom is PMT, uitgevoerd door het Ambulatorium van de SHMS, een passend antwoord voor de zorgvraag van Vitree voor LVG-jeugd, zodat een samenwerking kan worden aangegaan tussen deze twee instanties? Deze vraagstelling wordt beantwoord in opdracht van Vitree en het Ambulatorium Windesheim in het kader van een afstudeeropdracht binnen de opleiding Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie. Om deze vraag te beantwoorden is er gebruik gemaakt van interviews en een literatuurstudie.
In dit artikel krijgt u informatie over LVG-jeugd, om vervolgens te lezen waarom PMT een werkende behandelmethode is voor deze doelgroep. In de volgende paragraaf worden de werkwijzen en visies van Vitree en het Ambulatorium uitgelicht en vanuit deze informatie wordt er gekeken naar de voordelen van een samenwerkingsverband. Bovendien wordt er bekeken welke punten binnen de samenwerking extra aandacht nodig hebben. Tevens wordt er toegelicht op welke manier hier mee omgegaan moet worden.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Windesheim
AfdelingHuman Movement & Sports
Jaar2010
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk