De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Training contextueel werken

studiehandleiding

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Training contextueel werken

studiehandleiding

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Zoals bekent werkt Stichting Woonzorg Lojal contextueel.
Het contextueel werken is niet zomaar een keuze geweest. Door ervaringen in de loop der jaren is gebleken dat het contextueel werken ook daadwerkelijk zijn vruchten afwerpt. De ervaren werkers rondom Stichting Woonzorg Lojal hebben kennis gemaakt met de contextuele benadering zo'n 20 jaar geleden. Ze zagen het werken en wilde hiermee doorgaan.
Het contextueel werken is de zienswijze, Lojal wil dat de jongeren goed geholpen wordt, zorg op maat. Iedereen is uniek en heeft zijn eigen levenservaringen. Het leren kennen van de jongeren is alleen mogelijk door de contextuele benadering in te zetten. De jongeren kiezen voor bepaald gedrag, kiezen voor een bepaalde levensstijl, de jongeren moeten hun hele leven keuzes maken. Voor een werker van Lojal belangrijk te weten waarom deze keuze wordt gemaakt. De familie wordt betrokken bij het proces, hierin onderscheid het contextueel werken zich van de rest van de hulpverlening. De familiegeschiedenis, wat zijn belangrijke personen en welke belangrijke gebeurtenissen zijn aan de orde in het gezin en dus bij de cliënt.
Voor je ligt de studiehandleiding contextuele benadering. Deze studiehandleiding is bedoeld voor alle werkers binnen Stichting Woonzorg Lojal. De studiehandleiding begeleid je door de training heen. Het bevat informatie over de bijeenkomsten, voorbereiding op de bijeenkomsten en opdrachten die gemaakt worden ter voorbereiding of die in groepsverband gemaakt worden.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Windesheim
AfdelingSocial Work
AfstudeerorganisatieStichting Woonzorg Lojal, Doetinchem
Jaar2011
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk