De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Wie of wat kenmerkt CM Terneuzen?

identiteit en imago onderzoek Stichting Centrummanagement Terneuzen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Wie of wat kenmerkt CM Terneuzen?

identiteit en imago onderzoek Stichting Centrummanagement Terneuzen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Stichting Centrummanagement Terneuzen, een overkoepelend orgaan voor vier ondernemingsverenigingen in Terneuzen. Het doel van de stichting is om het winkelgebied van het centrum van Terneuzen te stimuleren. De organisatie wil weten welk beeld de doelgroepen hebben van CM Terneuzen. Indien dit niet overeenkomt met de gewenste identiteit en het gewenste imago die in dit onderzoek onderzocht worden, wil CM Terneuzen weten hoe (digitale) communicatie ingezet kan worden om te werken aan het gewenste imago bij haar doelgroep.
Analyse
Om het onderzoek doelgericht aan te pakken zijn er vijf deelvragen opgesteld om een zo helder en concreet mogelijk antwoord te kunnen geven op de centrale vraag: "Hoe kan Centrum Management Terneuzen mede met de inzet van (digitale) communicatie werken aan het gewenste imago bij de doelgroepen (startende) ondernemers en jonge (toekomstige) inwoners van de stad Terneuzen?".
Resultaten en conclusies
De doelgroep ondernemers is bekend met de organisatie en heeft behoefte aan een duidelijke profilering en informatie over de activiteiten en speerpunten van de organisatie. De doelgroep inwoners is nauwelijks bekend met Onbegrensd Terneuzen, het dochtermerk van CM Terneuzen gericht op de doelgroep inwoners en bezoekers. Inwoners geven aan geïnteresseerd te zijn in de informatie die Onbegrensd Terneuzen aanbiedt.
Aanbevelingen
De aanbevelingen hebben vooral betrekking op de uitstraling van de organisatie, de verduidelijking van de profilering en het inspelen op de informatiebehoefte van de doelgroepen.

Toon meer
OrganisatieHZ University of Applied Sciences
OpleidingCommunicatie
AfdelingAcademie voor Economie & Management
PartnersStichting Centrummanagement,Terneuzen
Jaar2012
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk