De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Spotmen het remote online spot systeem

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Spotmen het remote online spot systeem

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Achtergrond
Postmen is een breed bedrijf waar veel verschillende processen plaatsvinden. Postproductie is de hoofdmoot, maar daarbinnen bestaan veel verschillende richtingen. Bij Postmen komen klanten om gefilmd materiaal te laten monteren, te laten nabewerken, om het geluid te laten maken of bewerken of om allerlei andere nabewerkingen te laten uitvoeren. Doordat iedereen bij Postmen verschillende processen beheerst, kan Postmen voor allerlei opdrachten ingeschakeld worden.
Deze scriptie gaat over de afstudeeropdracht waarbij een bedrijfsproces van Postmen geautomatiseerd is. Het gaat dieper in op de problemen die opdoken bij dat automatiseren en op de oplossingen hiervoor. Uiteindelijk is een werkend product geïmplementeerd waardoor de inhouse faciliteiten van Postmen ontlast worden.
Probleemstelling
Bij het monteren van video, spotten klanten hun geschoten materiaal regelmatig bij Postmen zelf. Aangezien Postmen maar zeer beperkte faciliteiten heeft voor het spotten, is het van belang om een manier te vinden waarop klanten dat spotten bijvoorbeeld thuis kunnen doen, zodat Postmen geen klanten hoeft te weigeren wegens ruimtegebrek. De directie van Postmen wil het spotten automatiseren, zodat klanten via internet alvast kunnen spotten, zonder een beroep te hoeven doen op de spotset van Postmen.
Vraagstelling
In deze scriptie probeer ik de volgende vragen te beantwoorden: Welke onderdelen van het huidige spotproces kunnen geautomatiseerd worden? Wat zijn daarbij de wensen van Postmen? Wat zijn de wensen van gebruikers bij het spotten? Welke programmeertaal kan het best gebruikt worden? Welk videoformaat kan het best gebruikt worden en hoe verspreid ik deze het best via internet?
Plan van aanpak
Omdat ik vanuit het grote niets moest beginnen, heb ik een systematische aanpak gekozen voor het beantwoorden van de belangrijkste vragen. Ik begon met het leren kennen van Postmen en haar klanten. Daarna probeerde ik zoveel mogelijk te weten te komen van de verschillende mogelijkheden van verschillende programmeertalen en videoformaten. Toen moest ik gaan kiezen welk formaat en welke taal ik zou gaan gebruiken, om me vervolgens zo veel mogelijk op die twee te storten. Inmiddels moest ik ook weten hoe ik een programma en een videobestand via internet verspreidde, waarna ik alles kon testen en finetunen. Als laatste moest ik het geheel implementeren in de processen van Postmen. Omdat alles binnen relatief korte tijd af moest, heb ik aan het begin van het project een zo realistisch mogelijke – doch zeer strakke - planning gemaakt.
Methode
Om de afstudeeropdracht ten uitvoer te kunnen brengen heb ik voornamelijk gebruik gemaakt van internetbronnen en een aantal boeken. Ook heb ik de wensen van de klant en de opdrachtgever geïnventariseerd. Eerst heb ik uitgezocht wat de mogelijkheden zijn van de videoformaten en programmeertalen en hieruit is vervolgens een keuze gemaakt. De weg naar een succesvol programma was vol met obstakels, maar uiteindelijk zijn alle problemen opgelost, soms met behulp van de QuickTime for Java Apple mailinglist.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingMediatechnologie
AfdelingICT
PartnersPostmen
Jaar2007
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk