De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Korting bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten. Adviesrapport

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Korting bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten. Adviesrapport

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK) is de stedelijke kunsteducatie-instelling van de stad Utrecht waar burgers terecht kunnen voor hun persoonlijke ontwikkeling op het gebied van de kunsten. (Beleidsplan 2009-2012) Het UCK is opgesplitst in twee hoofdafdelingen: Afdeling Cursussen en afdeling Onderwijs. Particulieren, maar ook bedrijven en instellingen, kunnen bij de afdeling Cursussen terecht voor cursussen, workshops, activiteiten op maat en vooropleidingen. De afdeling Onderwijs bestaat uit het Team Primair Onderwijs (P.O.) en het Team Voortgezet Onderwijs (V.O.). Deze teams organiseren binnen- en naschoolse activiteiten in het basis- en voortgezet onderwijs, en zijn actief in de wijken van Utrecht. U-pas: Het UCK hanteert een kortingstarief voor lagere inkomensgroepen. Deze doelgroep krijgt van de gemeente Utrecht een kortingskaart: de U-pas. De U-pas is een gratis kortingspas, die veel voordeel oplevert voor inwoners van Utrecht, Houten, Breukelen, Maarssen, De Bilt, Nieuwegein en IJsselstein met een laag inkomen. Met de U-pas krijgt men korting op allerlei leuke sportieve, culturele en recreatieve activiteiten bij ruim 700 organisaties. (Folder "Vraag nu de U-pas aan!" 2009) De U-pas is voor mensen met een inkomen tot 125% van het wettelijk sociaal minimum. De organisatie achter de U-pas heet het U-pasbureau.
Opdracht: Het UCK is een van de 700 organisaties die korting aanbiedt voor U-pashouders. Sinds het schooljaar 2008-2009 geldt bij het UCK een U-paskorting van 75% voor kinderen tot en met 16 jaar en van 50% voor 17 jaar en ouder. (Beleidsplan 2009-2012) Het UCK wil in 2012 het aantal inschrijvingen met een U-pas in de particuliere sector verviervoudigd hebben tot ongeveer duizend. Om aan deze eis te kunnen voldoen wil de afdeling Communicatie & Marketing inzicht krijgen in de effectiviteit van de communicatie naar U-pashouders. Daarnaast wil deze afdeling weten welke communicatiemiddelen het UCK het beste in kan zetten om U-pashouders beter te kunnen bereiken. Het onderzoek voor dit adviesrapport moet daar antwoord op geven.
Onderzoek: Op basis van het onderzoek kunnen adviezen gegeven worden over de verbeteringen in de communicatie naar U-pashouders. Het onderzoek bestaat uit:
1. Enquêtes naar U-pashouders die wel en geen cursist zijn bij het UCK; Bij dit methode viel de groep geen cursist af in verband met een te laag respons.
2. Interviews onder U-pashouders die wel en geen cursist zijn bij het UCK;
3. Een secundaire analyse (analyse over al bestaande gegevens) van steden die ook een kortingspas hanteren en de culturele instellingen van die steden.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingCommunicatiemanagement
AfdelingCommunicatie
PartnerUtrechts Centrum voor de Kunsten (UCK), Afd. Communicatie & Marketing
Datum2010-06-07
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk