De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

DPI Tube : Onderzoek en toepassingen voor streaming media

Rechten: Alle rechten voorbehouden

DPI Tube : Onderzoek en toepassingen voor streaming media

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

In opdracht van DPI Animation House is er onderzoek gedaan naar streaming media, is er een streaming server opgezet en getest en zijn er toepassingen gebouwd voor deze streaming server.

Er is een onderzoeksrapport over streaming media geschreven waarin een advies wordt gegeven om met Flash als bestandsformaat te gaan werken en LightTPD als server te gebruiken. Hoewel LightTPD een webserver is, is deze uitermate goed geschikt voor zogenaamde PHP streaming. Er is daarom een test server met LightTPD geïnstalleerd en getest. Vervolgens zijn er toepassingen ontwikkeld voor deze server. De belangrijkste is de DPI Video website waarop video’s kunnen worden bekeken, maar ook zelf up te loaden zijn. De video’s worden dan automatisch omgezet naar het juiste bestandsformaat (flv) met de juiste instellingen. De website is hierin te vergelijken met de populaire site YouTube. Verder is er een template player ontwikkeld. Deze player heeft een vaste basis maar kan qua lay-out passend worden gemaakt voor bijvoorbeeld een website van een klant. De player is qua uiterlijk volledig aan te passen naar de wensen van de klant. Met deze player kunnen video’s vertoond worden die op de DPI Video site zijn geplaatst.

Naast deze werkzaamheden is er ook gewerkt aan een video player voor de DPI website, is de beeldkwaliteit verbeterd voor de vertoonde video’s van diezelfde website en is er een bioscoop met bijbehorende streaming media ontwikkeld voor de virtuele wereld van Second Life.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingMediatechnologie
AfdelingICT
PartnerDPI Animation House
Jaar2007
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk