De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Configuratie Management in het UMC Utrecht

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Configuratie Management in het UMC Utrecht

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Voor deze scriptie is onderzoek gedaan in het UMC Utrecht hoe op een praktische wijze Configuration Management ingericht kan worden. In dit onderzoek is rekening gehouden met de Information Technology Information Library (ITIL) versies, wensen en behoeften van de organisatie en belanghebbenden binnen het project.
Voor dit onderzoek zijn de volgende methode en technieken gebruikt, interviews, Must-Have, Should-Have, Could-Have, Wannahave (MoSCoW)-methode, RACI tabel en literatuur studie.
Door middel van interviews zijn de wensen en eisen geïnventariseerd bij de stakeholders binnen het project. De geïnventariseerde wensen en eisen zijn samengevoegd tot een pakket van eisen voor het proces, de Configuration Management System(CMS)/Configuration Management DataBase (CMDB) en de tooling waarmee Configuration Management uitgevoerd gaat worden.
Het meest opvallende verzamelde eis binnen de stakeholders is dat men relaties wil kunnen leggen tussen de verschillende Configuratie Items (CI's).
Een longlist van leveranciers die IT Service Management (ITSM) suites aanbieden is opgesteld. Er is gekeken naar ITSM suites omdat vanuit het dienstverlening oogpunt en gemak van gebruik één suite voor het beheer van de IT infrastructuur de voorkeur heeft.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingSysteembeheer
AfdelingICT
Datum2013-05-28
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk