De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

"Helemaal van jou"

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

"Helemaal van jou"

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

In mijn derde studiejaar liep ik mijn therapiestage binnen een welzijnsorganisatie in Den Haag. Ik werkte binnen meerdere scholen. Regulier onderwijs, vooral allochtone leerlingen. De therapieën en trainingen die ik gaf, alleen en in samenwerking, hadden ten hoofddoel; Stimuleren van de sociale en emotionele ontwikkeling. Ik miste wat binnen het eerste contact met de kinderen waar ik mee werkte, een fijne/ speelse/ uitnodigende manier om het kind en omgeving te vertellen wat hij of zij nu ging doen bij die speciale mevrouw. Een handvat, dat er altijd weer even bij kon worden gepakt als de behoefte daar was. Een idee groeide.

Ik kreeg voor ogen; Het schrijven en illustreren van een boekje. Ik wilde graag een boekje (leesboekje, voorleesboek/ prentenboek) ontwerpen voor kinderen die in creatieve therapie gaan, hun ouders, leerkrachten, intern begeleiders, creatief therapeuten etc. Een aantrekkelijk boekje, dat erom vroeg om gelezen te worden. Ik dacht aan kinderen in de basisschoolleeftijd. Dit omdat ik door bovengenoemde stagervaring het gevoel heb dat het voor kinderen van die leeftijd soms nog lastig is om te begrijpen wat er met hen gaat gebeuren door alleen praten. Ook dacht en denk ik dat het behulpzaam kan zijn voor degenen die het kind gaan voorbereiden op de therapie. Samen bij elkaar gaan zitten en het boekje lezen, en het er dan samen over hebben. Verder kan het boekje algemeen informatiemateriaal zijn binnen verschillende instellingen.

Mijn vraagstelling ontstond;
Hoe ontwerp ik een uitnodigend voorlichtingsboekje voor kinderen in de basisschoolleeftijd en andere geïnteresseerden dat op een eenvoudige manier vertelt over creatieve therapie?

Vragen die beantwoord hoorden te worden;
- Wat zijn de doelstellingen (kaderstelling)?
- Wat is er al aan vergelijkbare producten?
- Wie is mijn doelgroep?
- Is er behoefte aan mijn product in de praktijk?
- Hoe ga ik mijn product laten ontstaan?

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingCreatieve Therapie
AfdelingInstituut Social Work
Jaar2010
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk