De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

De introductie van groene webhosting

Rechten: Alle rechten voorbehouden

De introductie van groene webhosting

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Webhosting komt pas kijken wanneer een website online moet worden gezet. De website wordt dan in een datacenter op één van de (web)servers gezet van de aanbieder. Onderzoeksbureau Gartner heeft een onderzoek gepleegd naar de CO2-uitstoot van deze datacentra en zegt hier het volgende over:
“Aan datacentra komt de twijfelachtige eer toe dat ze verantwoordelijk zijn voor net zo een grote CO2-uitstoot als van alle vliegtuigen samen.”
Datacentra zijn verantwoordelijk voor een enorme CO2-uitstoot. Webhosting op groene stroom is in het leven geroepen om deze uitstoot te compenseren. Met webhosting op groene stroom worden datacentra ingezet die het energieverbruik reduceren en compenseren.
Nu duurzaamheid steeds meer het gesprek van de dag wordt lijkt ook de webhostingmarkt hier warm voor te lopen. Door webhosting aantrekkelijker te maken is er ingespeeld op de duurzame trend die op dit moment heerst. Ecoserve, duurzame webhosting, is ontstaan.
Bedrijven en consumenten staan open voor duurzame ontwikkelingen, dit maakt de kans van overleven voor Ecoserve groter.
Ecoserve zal in eerste instantie een klein gedeelte van de markt bewerken met als marketing- en communicatiedoelgroep milieuvriendelijke MKB-ers, dit omdat de MKB markt te groot is om in één keer te kunnen bewerken. Veel van deze ondernemers weten niet dat hun eigen website ook op een milieuvriendelijke manier gehost kan worden. Een belangrijk doel van Ecoserve is daarom ook om de websites van deze doelgroep groen te maken.
Uit de acquisitie blijkt dat de milieuvriendelijke ondernemers niet enthousiast te krijgen zijn om haar huidige webhosting over te zetten naar duurzame webhosting. De doelgroep is daardoor opnieuw onder de loep genomen en er is een nieuwe strategie ontwikkeld met een nieuwe
doelgroep.
De webdesigner zal Ecoserve uitkomst moeten bieden. Ecoserve zal in dit geval als hosting partner fungeren voor de webdesigner. De webdesigner kan een kick-back verwachten als zij Ecoserve aanbiedt aan haar klant. In eerste instantie zal de webdesigner in Utrecht benaderd worden.
Om partners te krijgen voor Ecoserve is een direct mailing verstuurd en zijn direct calls verricht in verband met statistieken en om de effectiviteit van de mailing te vergroten.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingDigitale Communicatie
AfdelingCommunicatie
Datum2008-06-13
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk