De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Flexibele inspectieapplicatie : flexibiliteit op iedere locatie

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

Flexibele inspectieapplicatie : flexibiliteit op iedere locatie

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

In deze scriptie wordt beschreven wat een flexibele inspectieapplicatie is en hoe deze tot stand is gekomen. Een klant van Covadis verricht veel visueel georiënteerde inspecties zoals hondenbelasting- en reclame-inspecties. Om iedere inspectie met dezelfde software uit te kunnen voeren is de flexibele inspectieapplicatie ontwikkeld.

De flexibele inspectieapplicatie bestaat uit twee onderdelen; de beheerapplicatie en mobiele applicatie. Met de beheerapplicatie kunnen inspectieprojecten beheerd worden. Dit houdt in dat er een project aangemaakt kan worden dat volledig flexibel in te richten is. Hierdoor is het niet van belang welk type inspectie het betreft. Met de mobiele applicatie welke op een PDA draait, worden de inspecties uitgevoerd. De applicatie haalt de data en structuur van het object uit de online database. Dit wordt in een normale applicatie geïmplementeerd waardoor het eenvoudig door de inspecteurs te gebruiken is.

Stap voor stap wordt in dit document door alle fasen van het project heengelopen. Daarbij wordt eerst inzicht verschaft in het project en in welke context het gezien moet worden. Daarna wordt de totstandkoming van de definitieve opdrachtomschrijving belicht, welke is omgezet naar een functioneel ontwerp. Uit dit functioneel ontwerp is een technisch ontwerp voortgevloeid. Nadat het technisch ontwerp aan de orde is gekomen wordt de uitvoering besproken. Uiteindelijk zal de applicatie geïmplementeerd moeten worden. Wat hiervoor moet gebeuren en hoe dit aangepakt gaat worden, is te lezen in het hoofdstuk “Implementatie”. Aan het eind van de scriptie wordt de balans van het project opgemaakt in de vorm van een evaluatie, conclusie, en aanbevelingen.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingMediatechnologie
AfdelingICT
PartnerCovadis B.V.
Jaar2007
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk