De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Het toevoegen van een label aan een merkstructuur. Adviesrapport t.b.v. LinQ BV.

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Het toevoegen van een label aan een merkstructuur. Adviesrapport t.b.v. LinQ BV.

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Het voorliggende adviesrapport is enerzijds gebaseerd op een onderzoek onder de studenten (uitzendkrachten) van LinQ, waaruit de interviews en quotes afkomstig zijn, en anderzijds op het theoretische onderzoek naar Branddesign. Op de achtergrond wordt binnen het bedrijf hard gesleuteld om LinQ klaar te stomen voor de tijd dat de economie weer zal aantrekken. Professionalisering is een belangrijke doelstelling waarbij ICT, opleiding van personeel en structuur van de organisatie centraal staan.
Ondanks negatieve ontwikkelingen (met name de economie), zijn er bij LinQ ook lichtpunten. Er is een duidelijke stijging in de vraag naar promotiemedewerkers, daar waar de horeca nog stagneert. De huidige opdrachtgevers stellen hoge eisen aan promotiemedewerkers. Profielen moeten strikt kloppen en er wordt ook meer verwacht van studenten - de uiteindelijke promotiemedewerkers. Instructies en trainingen zijn hierbij belangrijke aspecten die het werk nog complexer maken. Voor LinQ dus een grote kans om haar promotietak uit te breiden, maar hoe?
Wanneer LinQ zich meer zou specialiseren in een bepaalde tak (Promotie), en er een eigen merknaam aan zou geven, wordt er niet alleen duidelijkheid gecreëerd richting de studenten/werknemers. Een nieuw label biedt kansen voor de toekomst. Een 'promotie' label zorgt voor herkenning bij studenten/werknemers èn opdrachtgevers. Door een naam te geven aan één van je hoofdactiviteiten kun je verder penetreren in de desbetreffende markt. Dit kan uiteindelijk leiden tot de groei van één van LinQ’s core-businesses

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingCommunicatiemanagement
AfdelingCommunicatie
PartnerLinQ BV, Rokin 28, Amsterdam
Datum2009-06-08
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk