De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

ICC : Information and Communication Centre

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

ICC : Information and Communication Centre

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

De originele opdracht van Ex-change was dat ik verder zou werken aan de ontwikkeling van de ‘Informatiehub’. Dit project is twee jaar geleden gestart met een onderzoek van Meryem Touzani, waaruit naar voren kwam dat er een probleem was met de informatievoorziening bij SASOL. Als oplossing werd de informatiehub aangedragen. Een systeem wat informatie zou opslaan en toegankelijk zou maken voor Ex-change studenten, SASOL personeel en de lokale bevolking. Voor mij zijn al verschillende teams bezig geweest met de implementatie van een digitale bestandsbibliotheek, die de basis zou vormen van deze informatiehub. Als software voor deze bibliotheek was gekozen voor een pakket genaamd de Greenstone library.
In het begin van mijn stage heb ik onderzoek gedaan naar het functioneren van software en de mogelijkheden tot aanpassing en uitbreiding daarvan. Al snel bleek dat het softwarepakket dat was gekozen niet gebruikt werd om verschillende redenen. Verder bleek er weinig documentatie te zijn om de software aan te passen aan de wensen van de gebruiker.
Na overleg met Ron Creutzburg is toen gekozen voor een nieuwere en ruimere opzet, waarbij het concept van de informatiehub is veranderd naar een Informatie en Communicatie Centre (ICC). Dit nieuwe concept zou een project worden om in 3 jaar te implementeren bij de beide partnerorganisaties en Ex-change zelf. Gekozen is voor een modulaire bouw van de applicatie voor het ICC waarbij als eerste een digitale bestandsbibliotheek gemaakt zal worden zodat de verslagen en rapporten centraal bewaard kunnen worden.
Volgende groepen ICT studenten zullen verder werken aan de implementatie van de software en verdere uitbreidingen en verbeteringen van het ICC

Toon meer
OrganisatieHogeschool Utrecht
OpleidingMediatechnologie
AfdelingICT
PartnerEx-Change
Jaar2007
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk