De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Online betrokkenheid @ Sproet & Sprout

Rechten:

Online betrokkenheid @ Sproet & Sprout

Rechten:

Samenvatting

Sproet & Sprout is een kledingmerk voor kinderen van 3 maanden tot 6 jaar oud. In 2015 lanceerde designer Coby de Boer haar eerste collectie en nu, 2 jaar later, heeft Sproet & Sprout al 5 collecties uitgebracht. Sinds februari 2014 heeft Sproet & Sprout een Instagramaccount om naamsbekendheid te verkrijgen. Ondertussen heeft zij al meer dan 17.500 volgers en is Sproet & Sprout duidelijk aanwezig op Instagram. Naast naamsbekendheid wil Sproet & Sprout Instgram inzetten om een online betrokken doelgroep te verkrijgen. Sproet & Sprout merkt dat zij wel een hoog aantal volgers heeft, maar in verhouding weinig likes en comments. De online betrokkenheid van de doelgroep is laag. Sproet & Sprout heeft met deze reden een communicatiestudent van de Hogeschool Leiden, Joëlle van den Dool, in dienst genomen om onderzoek voor haar uit te voeren. Sproet & Sprout wil een advies voor haar Instagramaccount om een online betrokken doelgroep te verkrijgen. De centrale vraag van dit onderzoek die hier bij aansluit is:
Hoe kan Sproet & Sprout online betrokkenheid genereren bij haar doelgroep, door middel van Instagram?
Om deze vraag te beantwoorden begint het onderzoek met een interne en externe analyse. Uit literatuurstudie blijkt dat Charlene Li veel heeft geschreven over online betrokkenheid en social media. Haar modellen en en enkele andere theorieën staan beschreven om inzicht te geven in het onderwerp. Hieruit blijkt dat The Six Stages of Business Transformation door Li en Solis (2013) het best aansluit bij dit onderzoek. Dit conceptuele model geeft het onderzoek vorm. Het model bestaat uit zes fases, waarbij Sproet & Sprout zich bevindt in de tweede fase, Presence. Sproet & Sprout wil fase drie, Engagement, bereiken.
Kwantitatief onderzoek en deskresearch helpen de centrale vraag te beantwoorden. Uit deskreseach blijkt dat Sproet & Sprout geen Instagramstrategie heeft. Het kwantitatieve onderzoek is gedaan aan de hand van een enquête. Doordat de enquête niet het gewenste aantal respondenten opleverde, is het betrouwbaarheidspercentage van dit onderzoek 80% en zijn alle resultaten hoogstens indicatief. Het model The Social Technographics Ladder geeft ondersteuning bij het vormen van de enquête. De respondenten zijn in te delen in de verschillende fases van de ladder.
Uit de resultaten blijkt dat de doelgroep bereid is online betrokken te zijn wanneer een Instagramaccount berichten plaatst die aansluiten bij hun wensen en behoeften en de dialoog met hen aangaat. Het advies hierbij luidt dat Sproet & Sprout een Instagramstrategie moet hanteren die aansluit bij de onderzochte wensen & behoeften van de doelgroep. Een vast socialmediateam kan deze strategie uitvoeren en implementeren. Zij zullen reageren op de comments van de doelgroep, teksten schrijven met passende hashtags en berichten plaatsen naar de wensen van de doelgroep.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Leiden
OpleidingCommunicatie
AfdelingFaculteit M&B
PartnerSproet & Sprout
Datum2017-10-04
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk