De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Het aansporen van congresbezoekers tot het ondernemen van activiteiten in een congresstad

Rechten:

Het aansporen van congresbezoekers tot het ondernemen van activiteiten in een congresstad

Rechten:

Samenvatting

HET BEDRIJF is een stichting die zich focust op het acquireren van zakelijke evenementen en congressen in Den Haag. De aanleiding van dit onderzoek is de ambitie van HET BEDRIJF om een grotere economische impact te realiseren in de stad en hoger op de ICCA-ranking te komen. Om dit te realiseren wil HET BEDRIJF de congresbezoeker aanspreken en aansporen tot het ondernemen van activiteiten in de stad. Met dit onderzoek verkrijgt HET BEDRIJF inzicht in de wensen en behoeften van de congresbezoeker op het gebied van communicatie over de mogelijkheden die de congresstad biedt.
Dit onderzoek moet antwoord geven op de volgende probleemstelling: “Hoe kan The Hague Convention Bureau de stad zo positioneren dat zij de bezoeker van het associatiecongres bereikt en aanzet tot het ondernemen van activiteiten in Den Haag?”, en daarmee een manier vinden voor HET BEDRIJF om de bezoeker van het associatiecongres aan te zetten tot toeristische activiteiten. Op deze manier kan HET BEDRIJF meekomen met de concurrent en meer inkomsten genereren voor de stad Den Haag. Bij deze probleemstelling zijn de begrippen associatiecongres, activiteiten en positioneren van belang.
Tijdens het onderzoek werkt de theorie van Ohmae als rode draad. Zoals het model voorschrijft kent dit onderzoek twee verschillende doelgroepen; een interne doelgroep en een externe doelgroep. Op basis van de theorie geeft het onderzoek inzicht in de sterke punten van de organisatie, de kernfactoren van succes op het gebied van destinatiemarketing, de wensen en behoeften van de consumenten en sterke punten op het gebied van communicatie over de mogelijkheden die de concurrerende congressteden bieden. Inzicht in de concurrentie is verkregen middels de ervaringen van de klanten.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Leiden
OpleidingCommunicatie
AfdelingFaculteit M&B
PartnerThe Hague Convention Bureau
Datum2018-08-13
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk