De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Data Management Croonwolter & dros

afstudeerverslag

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Data Management Croonwolter & dros

afstudeerverslag

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Voor middel tot grote organisaties is data management een essentieel bedrijfsproces. Beslissingen worden gemaakt op basis van data, deze wordt ingevoerd vanuit verschillende locaties en afdelingen. Het is van belang dat afspraken gemaakt worden over hoe er met data wordt omgegaan binnen een organisatie. Dit hoort op een gestructureerde manier uitgevoerd te worden, waarbij definities en begrippen hetzelfde betekenen binnen de hele organisatie.
Dit onderzoek heeft op basis van een functioneel kader en kwalitatief & kwantitatief onderzoek een proof of concept gemaakt om data management te integreren binnen Croonwolter & dros. Hiervoor is de volgende onderzoeksvraag opgesteld: Welke maatregelen dienen gemaakt te worden om de datakwaliteit te waarborgen wanneer de data toegankelijkheid verhoogd wordt. Datakwaliteit staat hierbij centraal.
Om een antwoord te kunnen geven op de hoofdvraag, is deze opgedeeld in 9 deelvragen. In deze deelvragen worden de wensen en eisen achterhaald van de opdrachtgever en de stakeholders. Op basis van een raamwerk is een datakwaliteit management tool ontwikkeld die een gestandaardiseerde score geeft. Deze score vertelt in hoeverre de data volgens de normen van de organisatie correct is. Er zijn verschillende mogelijkheden onderzocht om de oplossing in te ontwikkelen en er is een proof of concept gerealiseerd die in productie wordt genomen door de organisatie. Vervolgens wordt er een conclusie getrokken met aanbevelingen op basis van de resultaten.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Leiden
OpleidingInformatica
AfdelingFaculteit Techniek
Datum2019-06-07
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk