De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Positioneren in de kraamzorg

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Positioneren in de kraamzorg

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Samenvatting
Het bedrijf ‘Kraamzorg 1 op 1’ heeft een website waarop kraamverzorgenden zichzelf kunnen koppelen aan kraamvrouwen en andersom. De huidige positionering heeft het bedrijf nog onvoldoende op de kaart gezet. Opdrachtnemer Pamela van Klaveren heeft een onderzoek uitgevoerd voor de opdrachtgever ‘Kraamzorg 1 op 1’ over het positioneren van het bedrijf.
De probleemstelling van het onderzoek is: Wat moet ‘Kraamzorg 1 op 1’ doen om zich te onderscheiden, zodat het succesvol kan concurreren binnen de kraamzorgmarkt? De doelstelling van dit onderzoek is: inzicht krijgen in de concurrenten, doelgroepen en de key success factors van het bedrijf, ten einde een positioneringsadvies en aanbevelingen voor de website te kunnen geven. Ten eerste heeft er deskresearch plaatsgevonden naar de kraamzorgbranche, de rol van de verloskundige in het keuzeproces van de kraamvrouw en mogelijke theorieën omtrent positionering. Dit heeft als doel om uiteindelijk met behulp van de theorie de probleemformulering te kunnen beantwoorden.
Er is gekeken naar verschillende theorieën, waarna uiteindelijk gekozen is voor het 3C-model van Ohmae (1982). Op basis van deze theorie zijn drie hypotheses gesteld. De methode van onderzoek is kwalitatief en bestaat uit half- gestructureerde interviews. Daarnaast vindt er deskresearch plaats.
Vervolgens heeft er kwalitatief onderzoek plaatsgevonden aan de hand van half-gestructureerde interviews met de verschillende doelgroepen. De doelgroepen zijn kraamverzorgenden die als zelfstandige zonder personeel werken door heel Nederland en kraamvrouwen die zich al aangemeld hebben bij ‘Kraamzorg 1 op 1’.

Toon meer
OrganisatieHogeschool Leiden
OpleidingCommunicatie
AfdelingFaculteit M&B
PartnerKraamzorg 1 op 1
Datum2015-09-15
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk