De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

EHealth: een nodige tool of overbodige luxe?

Een praktijkonderzoek

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

EHealth: een nodige tool of overbodige luxe?

Een praktijkonderzoek

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

INLEIDING. Sinds het begin van de COVID-19 pandemie in 2020 is er veel veranderd in het zorgsysteem, met name tijdens lockdowns waren fysieke consulten en vergaderingen niet meer mogelijk. Het alternatief voor de fysieke consulten en vergadering werd eHealth. Treant zorggroep wil weten wat de behoeftes zijn van revalidanten met betrekking tot eHealth. Hierom wordt in dit onderzoek naar een antwoord gezocht op de vraag: Welke factoren zijn, volgens revalidanten van Treant, van belang bij het toepassen van eHealth in verschillende revalidatietrajecten?
CONCLUSIE. Deelnemers geven aan dat beperkte informatiestrekking, onduidelijkheid, onervarenheid en onpersoonlijkheid beperkende factoren zijn van eHealth, maar ook onbekwaamheid tot omgang met eHealth en een ontoegankelijke service zijn beperkend bij het gebruik van eHealth. Daarnaast is er weinig steun vanuit de omgeving omtrent eHealth en wordt het niet vaak aangeboden. Faciliterende factoren zijn positieve ervaringen,
duidelijk beeld en nut van eHealth en minder reiskosten en -tijd. Vertrouwen in privacy en veiligheid niet als beperkend ervaren. De eHealth service moet makkelijk te gebruiken en persoonlijk zijn. Met samenvatting in het engels. includes a summary in English.

Toon meer
OrganisatieHanzehogeschool Groningen
OpleidingFysiotherapie
AfdelingAcademie voor Gezondheidsstudies
PartnerTreant zorggroep te Emmen en Stadskanaal
Datum2022-01-25
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk