De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Trauma is een oorzaak van mortaliteit en staat op de zesde plek in de internationale lijst. Daarnaast staat trauma op de vijfde plek bij het veroorzaken van matige tot ernstige invaliditeit. Een trauma protocol is van belang voor de kwaliteit van zorg. Het doel van het onderzoek is het ontwerpen van een polytrauma protocol voor de CT.

Ten eerste zijn traumaprotocollen opgevraagd bij andere ziekenhuizen in Nederland. Vervolgens is de informatie verwerkt in een conceptversie. Ten derde is een focusgroep georganiseerd, om de conceptversie te valideren. Ten slotte is de data van de focusgroep verwerkt tot een definitieve versie van het polytrauma protocol.

Het polytrauma protocol is een aanvulling in de traumazorg, door de lagere stralingsdosis met een gelijke beeldkwaliteit. Wel bestaat het risico op routinematig inzetten van het polytrauma protocol. Duidelijke randvoorwaarden voor het polytrauma protocol moeten gesteld worden. Het polytrauma protocol is als volgt; vervaardig een topogram van schedeldak tot symfyse, gevolgd door een blanco hoofd. Na het toedienen van contrastmiddel middels splitbolus techniek, wordt de hals, thorax en abdomen gescand. Vervolgens worden de nodige reconstructies gemaakt.

Bevat een samenvatting in het Engels. Includes a summary in English.


Toon meer
OrganisatieHanze
OpleidingMedisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken
AfdelingAcademie voor Gezondheidsstudies
PartnerMedisch Centrum Leeuwarden
Datum2019-05-31
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk