Output verbetering Seiko afvullijn
Output verbetering Seiko afvullijn
Samenvatting
Deze scriptie betreft de afstudeeropdracht voor de studie Technische Bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool in Groningen. Er is tijdens deze opdracht onderzoek gedaan bij Kikkoman Foods Europe (KFE) betreffende de output van de Seiko afvullijn.KFE is een producent van sojasaus en gebruikt de afvullijn voor het afvullen van haar dispenserflesjes. De output van de afvullijn was bij aanvang van het onderzoek laag en variabel. Om kosten te besparen, voorbereiden op de constante groeiverwachting van 10% en een nieuwe wet (verordening 1169/2011) is er gekozen om onderzoek te doen naar de output van de afvullijn. De doel- en vraagstelling van dit onderzoek zijn: Doelstelling: ‘’Het geven van aanbevelingen aan de operations manager voor output verbetering van de Seiko afvullijn, door het geven van oplossingsrichtingen voor de oorzaken van lage output.’’ Vraagstelling: ‘’Welke oplossingsrichtingen zijn er te benoemen die uiteindelijk moeten leiden tot een verbetering van de output?’’
Organisatie | Hanzehogeschool Groningen |
Opleiding | Technische Bedrijfskunde |
Afdeling | Instituut voor Engineering |
Jaar | 2014 |
Type | Bachelor |
Taal | Nederlands |