De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Het verduurzamen van huurwoningen in de Noorderplantsoenbuurt

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

Het verduurzamen van huurwoningen in de Noorderplantsoenbuurt

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

In Groningen is de Noorderplantsoenbuurt een voorloper in het vergroenen van de buurt. Buurtcoöperatie ‘De Groenste Buurt’ is in deze wijk actief bezig met het verduurzamen en vergroenen van de wijk. Echter, zij kunnen huurders lastig benaderen , waardoor De Groenste Buurt niet inzichtelijk heeft in hoeverre huurwoningen reeds verduurzaamd zijn, wat huurders en verhuurders motiveert of juist weerhoudt te gaan verduurzamen en hoe De Groenste Buurt kan ondersteunen. De probleemstelling van dit onderzoek is: “De Groenste Buurt heeft geen inzicht in hoeverre huurwoningen zijn verduurzaamd en op welke wijze zowel huurders als verhuurders tegen het verduurzamen van de woning aankijken, hierdoor is niet duidelijk op welke wijze De Groenste Buurt ondersteuning kan bieden.”

Het doel van het onderzoek is het in kaart brengen van de wijze waarop De Groenste Buurt ondersteuning kan bieden bij en draagvlak kan creëren voor het verduurzamen van huurwoningen in de Noorderplanstoenbuurt, kijkend naar de weerstands- en veranderingskrachten van huurders en verhuurders. Hiervoor is de volgende onderzoeksvraag opgesteld: “Op welke wijze kan De Groenste Buurt ondersteuning bieden bij en draagvlak creëren voor het verduurzamen van huurwoningen in de Noorderplantsoenbuurt, kijkend naar de weerstands- en veranderingskrachten van huurders en verhuurders?”

Aanbevolen wordt om bijeenkomsten te organiseren specifiek voor huurders en verhuurders. Door middel van deze bijeenkomsten dalen de weerstandskrachten van huurders en wordt draagvlak gecreëerd onder verhuurders en huurders. Wanneer particuliere verhuurders bij elkaar komen, ontstaat samenwerking, dalen de investeringskosten en neemt de weerstandskracht af.

Toon meer
OrganisatieHanze
OpleidingFacility Management
AfdelingInstituut voor Future Environments [vanaf 1 september 2020 - ...]
PartnerHanzehogeschool Groningen
Datum2020-06-01
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk