De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Effectief leidinggeven

Een onderzoek naar welke managementstijl bij de Albert Heijn de gebruikte uren kan verminderen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Effectief leidinggeven

Een onderzoek naar welke managementstijl bij de Albert Heijn de gebruikte uren kan verminderen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Bij de Albert Heijn in Noordwijk kent men een probleem met de uren op de afdeling verkoopklaar. Het urenbudget dat zij van het hoofdkantoor krijgen wordt zelden gehaald. Het management heeft geconcludeerd dat het urenbudget op de afdeling verkoopklaar niet realistisch is, maar zij kunnen dit budget niet veranderen. Toch wil de Albert Heijn in Noordwijk het aantal uur, dat op de afdeling verkoopklaar wordt gebruikt, verminderen. Zij vragen zich af of een andere manier van leidinggeven een positief effect heeft op het aantal uur dat wordt gebruikt op de afdeling verkoopklaar. Daarom willen zij graag dat dit wordt onderzocht. De Albert Heijn wil dat bij een andere manier van leidinggeven de kwaliteit van de winkel niet achteruit gaat. Het winkelbeeld, FIFO vullen, goed vullen, juist afprijzen en goed tellen van de lege vakken wordt onder de kwaliteit van de winkel verstaan.
Het doel van dit onderzoek is om te achterhalen of een andere manier van leidinggeven een positief effect heeft op het aantal uur dat wordt gebruikt op de afdeling verkoopklaar. Hierdoor is de onderzoeksvraag, “Welke managementstijl kan het urenprobleem beperken op de afdeling verkoopklaar in de Albert Heijn in Noordwijk zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit in de winkel?”, opgesteld.
Om antwoord te geven op de onderzoeksvraag ben ik eerst gaan onderzoeken welke managementstijlen er zijn en wat volgens de theorie de meeste efficiënte manier van leidinggeven is. Uit het beelddocument, van de teamleider verkoopklaar van de Albert Heijn, waarin de functie van een leidinggevende staat beschreven, blijkt dat de Albert Heijn van zijn leidinggevende verwacht dat zij taakgericht en mensgericht leidinggeven. Met behulp van de theorie over managementstijlen heb ik de huidige situatie onderzocht door de manier van leidinggeven te observeren. Hieruit blijkt dat de huidige manier van leidinggeven voornamelijk taakgericht is, terwijl de Albert Heijn graag wil dat er taakgericht en mensgericht wordt leiding gegeven. De werknemers krijgen in de huidige situatie bijvoorbeeld voorschriften mee waaraan zij zich moet houden. Uit gesprekken met de leidinggevenden blijkt dat er in de praktijk niet tot nauwelijks aandacht wordt besteed aan de werknemer. Functioneringsgesprekken worden zelden gevoerd. Daarnaast vertellen de werknemers dat de leidinggevenden voornamelijk aangeven wat er niet goed gaat en dat het gene dat wel goed gaat niet wordt benoemd. Hierdoor raken de werknemers niet gemotiveerd. Aan de hand van een nulmeting blijkt dat er bij de huidige managementstijl 94 colli per uur wordt gevuld. Daarnaast is in de huidige situatie het winkelbeeld goed, wordt er goed gevuld en worden de lege vakken goed geteld. Het management constateert dat er niet altijd FIFO wordt gevuld. Het afprijzen in de huidige situatie gaat niet goed. Er worden nog regelmatig producten gevonden die niet zijn afgeprijsd, dat wel gebeurd had moeten zijn.
In het onderzoek ben ik, nadat de huidige manier van leidinggeven bekend was, twee andere managementstijlen gaan onderzoeken. In de boeken en artikelen die ik heb gebruikt voor mijn onderzoek staat geschreven dat een werknemer productiever wordt wanneer hij of zij meer vertrouwen en verantwoordelijkheid krijgt. Ook wordt er gesuggereerd dat het werken in groepsverband motiverend werkt.
Om goed te onderzoeken of de managementstijl daadwerkelijk positief effect heeft op de uren die gebruikt worden, moeten andere factoren die invloed hebben op de gebruikte uren tijdens de meetmomenten hetzelfde zijn. Wanneer dit namelijk niet het geval is kan het zijn dat het verschil in uren, dat uit het onderzoek komt, niet of niet volledig door een andere managementstijl komt, maar door een andere factor. Belangrijke factoren die ook invloed kunnen hebben op de gebruikte uren zijn bijvoorbeeld de aankomsttijd van de vrachtwagen, of de winkel open of dicht is, verschillende werknemers en de persoonlijke band tussen de leidinggevende en de werknemers. Het is daarom belangrijk dat de verschillende managementstijlen worden onderzocht op vergelijkbare momenten, waar andere factoren worden gecontroleerd.
Bij de eerste managementstijl wordt er mensgericht leiding gegeven, door meer vertrouwen en verantwoordelijkheid te geven aan de werknemers. Het stimuleren van leerprocessen, groepsbinding en het creëren van motiverende arbeidsomstandigheden draagt bij aan mensgericht leidinggeven bij deze managementstijl. Bij deze managementstijl worden er 96 colli per uur gevuld. Dit zijn 2 colli per uur meer en hierdoor kan de Albert Heijn 3 uur per week minder gebruiken op de afdeling verkoopklaar. De kwaliteit in de winkel wordt alleen minder bij deze managementstijl. Er wordt namelijk minder goed FIFO gevuld en het controleren van de voorraad gebeurd ook minder goed. Het management van de Albert Heijn wil graag dat de kwaliteit in de winkel niet achteruit gaat door het hanteren van een andere managementstijl en hierdoor is de eerste managementstijl niet geschikt voor de Albert Heijn in Noordwijk.
Bij de tweede managementstijl die ik heb onderzocht wordt er taakgericht en mensgericht leidinggegeven. De leidinggevende zorgt dat de kwaliteit in de winkel goed is net als bij de huidige managementstijl, maar door het stimuleren van groepsbinding en leerprocessen zorgt de leidinggevende er ook voor dat hij ook mensgericht leidinggeeft. Daarnaast creëert de leidinggevende motiverende arbeidsomstandigheden. Bij de tweede managementstijl worden er 100 colli per uur gevuld. Dit zijn 6 colli per uur meer en hierdoor kan de Albert Heijn 9 uur per week minder gebruiken op de afdeling verkoopklaar. De kwaliteit in de winkel blijft hetzelfde als bij de huidige managementstijl.
Op basis van dit onderzoek is mijn advies aan het management van de Albert Heijn om de leidinggevenden op de afdeling verkoopklaar de tweede managementstijl laten hanteren. Dit zorgt ervoor dat er minder uren worden gebruikt op de afdeling verkoopklaar en de kwaliteit zal daarbij hetzelfde blijven. Daarnaast past deze managementstijl bij het beleid van de Albert Heijn, waarin staat dat de leidinggevende taakgericht en mensgericht leiding moeten geven.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingBFM Bedrijfseconomie
AfdelingFaculteit Business, Finance & Marketing
PartnerAlbert Heijn te Noordwijk
Jaar2016
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk