De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Veiligheidsmanagementsysteem 'Een nieuw kwaliteitssysteem binnen de zorg'

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Veiligheidsmanagementsysteem 'Een nieuw kwaliteitssysteem binnen de zorg'

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Onderzoek naar de wijze waarop invulling kan worden gegeven aan de 9 prestatieindicatoren van het veiligheidsmanagementsysteem voor de afdeling Medische Instrumentatie (MI) van het Medisch Centrum Haaglanden (MCH) en welke consequenties deze invulling met zich meebrengt voor de medewerkers en de afdeling MI. Onderzoeksvraag is: Op welke wijze kan het beste invulling gegeven worden aan de voorgeschreven prestatie-indicatoren van het veiligheidsmanagementsysteem, die voor de afdeling Medische Instrumentatie gelden, en welke consequenties hebben de geselecteerde prestatie-indicatoren voor deze afdeling en de medewerkers? Achterliggende doelstelling is de patiëntveiligheid binnen zorginstellingen te verbeteren en fouten te reduceren tot nul.
Belangrijkste conclusies zijn dat er ten aanzien van veiligheid geen missie is geformuleerd, samenwerking is opgezet in de vorm van A12-verband om het VMS te gaan invoeren en dat procedures moeten worden (her)schreven. Aanbevolen wordt om een tweede persoon aan te nemen voor het schrijven van de procedures en het formuleren van een missie. De conclusies en aanbevelingen bevinden zich op
strategisch, tactisch en operationeel niveau en zijn ontstaan na analyse van de huidige situatie en door het uitvoeren van in- en extern onderzoek.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingFM Facility Management
AfdelingAcademie voor Facility Management
PartnerMedisch Centrum Haaglanden
Jaar2009
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk