De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Een onderzoek naar verschillende fulfilment mogelijkheden voor retailers in de modebranche

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Een onderzoek naar verschillende fulfilment mogelijkheden voor retailers in de modebranche

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

In dit document wordt het afstudeerverslag behandeld. Het afstudeerverslag geeft een procesmatige en gedeeltelijke inhoudelijke weergave van mijn afstudeerproject. Elke fase en de bijbehorende producten daarvan worden behandeld in dit document.
In het afstudeerverslag en de producten waar naar wordt verwezen wordt de term “fulfilment” meerdere malen gebruikt. De term fulfilment is een container begrip en er is momenteel geen vaste definitie voor dit begrip. In het afstudeerproject en afstudeerverslag gebruik ik de volgende definitie van de term “fulfilment”; Het zo volledig mogelijk afhandelen van orders uit webshops of eventuele andere kanalen. Dit betekent dat een klant die een product wilt aanschaffen bij een retailer, niet tegengehouden mag worden door de beschikbaarheid van het product. Hieronder valt dus ook de afhandeling van het volledige logistieke proces vanaf de plaatsing van een order in een webshop tot aan de overhandiging van de bestelling door de bezorger aan de deur (Montapacking BV, 2016).
Aanleiding
Centric heeft bij zijn Retail klanten opgemerkt, dat zij behoeften hebben aan oplossingen die ervoor zorgen dat zij beter kunnen voldoen aan de behoeften van hun klanten. Zowel Centric als de Retail klanten van Centric, hebben opgemerkt dat de verwachtingen van consumenten naar de retailers toe steeds groter worden. Dat de retailers behoefte hebben aan een oplossing, is inmiddels ook te zien aan de faillissementen van grote retail organisaties.

Probleemstelling
Het is op dit moment onduidelijk wat de behoefte is bij de retailers, om inzicht te krijgen in de kosten die het deels en/of volledig vervullen van de wensen (fulfilment) van hun klanten teweegbrengt. Het gaat dan vooral om de situaties wanneer een artikel niet op voorraad is in de winkel(nee-verkoop). De retailers hebben laten merken aan Centric dat de klanten meer wensen en hogere eisen stellen bij het kopen van een product en de daarbij behorende aflevermogelijkheden. De retailers hebben dus behoefte aan oplossingen die zowel de eisen als de wensen van de consumenten kunnen vervullen. Centric is verantwoordelijk om een oplossing te bieden aan zijn Retail klanten, zodat de retailers een zo hoog mogelijk fulfilment kunnen behalen bij de consument.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
AfdelingITD Business IT & Management
Jaar2016
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk