De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Ontwerp een trein- of trucklaadarm welke binnen één werkdag te configureren is

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Ontwerp een trein- of trucklaadarm welke binnen één werkdag te configureren is

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Om mee te komen in de markt van de truck- en treinlaadarm dient een kwalitatief product te worden neergezet met een concurrerende prijs. Om dit te realiseren heeft de student een onderzoek gestart naar de mogelijkheden om de prijs van de laadarm te verlagen terwijl de kwaliteit van het product gelijk blijft.

In hoofdstuk 1 wordt gestart met een vooronderzoek waarbij wordt uitgezocht wat een laadarm is en hoe de kosten van een laadarm zijn opgebouwd. Afsluitend aan dit onderzoek wordt het pakket van eisen en wensen gepresenteerd. De opdrachtgever verwacht aan het eind van deze opdracht een methode te hebben waarmee in één werkdag een model met werktekeningen kan worden opgezet. Hierbij is het ook belangrijk dat de laadarm goed te produceren is.

Na het onderzoek zal in hoofdstuk 2 het basisontwerp worden getoond. Deze laadarm is ontworpen voor een klant van JLA en wordt van alle denkbare functies voorzien. Voor deze laadarm zal de productie op 6 juni van start gaan.

In hoofdstuk 2 is tevens uitgelegd hoe de verscheidene onderdelen zijn ontwikkeld en berekend. Het is belangrijk dat de kwaliteit van het product hoog blijft om klanten in de toekomst terug te laten komen. Per onderdeel is bepaald wat de beste manier is om hem in dit proces te passen. In hoofdstuk 3 wordt besproken wat er moet gebeuren om de laadarm goedkoper en sneller te produceren. Daarbij worden enkele onderdelen getoond waarbij besproken wordt op welke manier zij passen in een configureerbaar model. Dit rapport wordt uiteindelijk afgesloten met de overgang van ETO naar CTO. Om de prijs van een laadarm te laten dalen moeten er meer van geproduceerd worden. Enkele onderdelen worden getoond waarbij besproken wordt hoe zij in dit model passen en wat er is gedaan om de prijs laag, maar de kwaliteit hoog te houden.

Afsluitend aan dit rapport worden enkele conclusies en aanbevelingen gedaan. Een proces zoals in dit rapport is beschreven is nooit afgerond. De producten zullen altijd verbeterd moeten worden om een brede markt te bereiken, goedkoper in aankoop te worden, maar ook om meer producten in een kortere tijd te kunnen leveren. Om de prijs van een laadarm te laten dalen is het belangrijk over te gaan naar een serieproductie.

Toon meer
Trefwoorden
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingTIS Werktuigbouwkunde
AfdelingFaculteit Technologie, Innovatie & Samenleving
PartnerJLA Loading Technology
Jaar2016
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk