De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

Open access

Rechten:Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Dit rapport beschrijf de totstandkoming van een prototype van een glijgoot. Deze opdracht is voortgekomen vanuit een project van C.I.H. Breda B.V. Het project is een productielijn opstellen voor roosteren van pinda’s. Nadat de productielijn delen zoals verwerkingsmachines, opvoerbanden, elevatoren en silo’s op de juiste plaats zijn gezet om de lijn compleet te maken voor de productie, dienen deze met elkaar gekoppeld te worden zodat de productielijn in gebruik genomen kan worden . Om deze delen van de productielijn met elkaar te koppelen wordt gebruik gemaakt van glijgoten. De glijgoten zijn om ervoor te zorgen de pinda’s die afkomstig zijn tijdens de productie van opvoerbanden en elevatoren te vervoeren naar de volgende verwerkingsmachine of silo, hieruit is de opdracht ontstaan om een glijgoot te ontwerpen om deze functie te vervullen.

De benodigde stappen om tot een goed ontwerp te komen zijn doorlopen. Er is een eisen- en wensen Pakket opgesteld. Er is een marktonderzoek uitgevoerd naar bestaande productvervoermiddelen. Een materiaal onderzoek is uitgevoerd naar de mogelijk te gebruiken materiaal om de glijgoot ervan te produceren. Er is onderzoek uitgevoerd naar verschillende verbindingstechnieken om de glijgoot te kunnen bevestigen met de desbetreffende component. Er zijn verschillende concepten opgesteld, deze concepten zijn beoordeeld, met behulp van een keuzematrix, op basis van het Pakket van eisen- en wensen. Na conceptkeuze zijn er ontwerpberekeningen uitgevoerd om de doorsnede en de hellingshoek van de glijgoot te bepalen. Er is een testopstelling gebouwd, hierin zijn twee concepten getest.

Nadat er test is uitgevoerd kan geconcludeerd worden dat het gekozen concept voldoet aan de eisen- en wensen Pakket welk in overleg met C.I.H Breda is opgesteld. De glijgoot is geschikt voor het vervoeren van 3 ton/hr . De glijgoot is onderhoudsvriendelijk, heeft een lange levensduur en de pinda’s stromen door de glijgoot zonder dat er verstoppingen plaatsvinden.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingTIS Werktuigbouwkunde
AfdelingFaculteit Technologie, Innovatie & Samenleving
PartnerC.I.H.Breda B.V.
Jaar2016
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk