De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Applying New Commerce

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Applying New Commerce

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Aankopen gaan tegenwoordig niet meer via één kanaal maar via meerdere (waaronder fysiek, internet, mobiel en geprinte media). Mensen verzamelen via het internet informatie, gaan naar een winkel om de producten in het echt te zien, wellicht ook voor persoonlijk advies van de verkoper en besluiten dan vaak alsnog thuis. Het gaat veel meer om het samenspel tussen verschillende kanalen. Deze nieuwe strategie wordt New Commerce genoemd.

Wanneer steeds meer mensen aankopen via het internet gaan doen, zullen de traditionele winkels het, door hun over het algemeen hogere verkoopprijzen en het gemak van het bestellen vanuit de luie stoel, het op den duur gaan verliezen van de webshops.

De visie van Logica is dat op dit vlak voor traditionele bedrijven nog een slag te maken valt om de klanten van de winkel over verschillende kanalen te bedienen tijdens het verkoopproces. Hoe kunnen zij inspelen op New Commerce? Het bedrijf moet op het internet ook een rol spelen om klanten te binden. Zij kunnen op hetzelfde kanaal met de webshops concurreren, maar hun voordeel zit in de persoonlijke noot door ook menselijk contact in de showroom.

Het is van belang om tijdens het verkoopproces de klant via verschillende kanalen aan de winkel te binden om de kans tot uiteindelijke aankoop te vergroten. De verschillende stappen van de verkoopprocessen moeten in kaart gebracht worden zodat er geanalyseerd kan worden waar processen verbeterd en/of ondersteund kunnen worden door (nieuwe) technologie.

Na dit onderzoek zal ik het project afbakenen tot het gedeelte van het proces waarbij de klant de winkel bezoekt. Ter ondersteuning van dit gedeelte uit het verkoopproces zal ik een demo voor een ondersteunende applicatie op een mobiel apparaat ontwikkelen. Deze applicatie is ter ondersteuning van het concurrerende aspect.

De randvoorwaarde voor de demo is dat deze in een dusdanig stadium is dat deze aan klanten van Logica getoond kan worden.

Toon meer
OrganisatieDe Haagse Hogeschool
OpleidingICTM Bedrijfskundige Informatica
AfdelingAcademie voor ICT & Media
PartnerLogica Nederland BV, Rotterdam
Jaar2010
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk