De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Vakmanschap uit Polen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Vakmanschap uit Polen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Thebe V&V Breda heeft begin 2011 het initiatief genomen om een project te starten met als doel buitenlands zorgpersoneel naar Nederland te halen om haar huidige en/ of toekomstige personeelstekort aan te vullen. Zij gaat er vanuit dat in de toekomst met name een tekort aan hoger opgeleid zorgpersoneel gaat ontstaan, vooral in de ouderenzorg. Vanuit dit gegeven is Thebe V&V Breda op zoek gegaan naar een passende oplossing en gestart met het project 'Vakmanschap uit Polen'.
Thebe V&V Breda wil inspelen op de veranderingen in de vraag naar zorg. Deze veranderde zorgvraag vraagt om hoger opgeleide verpleegkundigen. Verpleegkundigen met competenties die aansluiten op de behoeften van de patiënten van de toekomst. De patiënten worden mondiger, de zorg moet efficiënter en effectiever worden, om de kosten te beheersen.
De vraag is: hoe kan Thebe V & V Breda het aanbod van zorg meer in overeenstemming brengen met de vraag naar hoger opgeleide verpleegkundigen? De hoofddoelstelling van deze projectgroep is dat zij vroegtijdig wil inspelen op een toekomstig tekort aan hoger opgeleide verpleegkundigen, door het werven van Poolse verpleegkundigen.
Op 4 februari 2013 zijn negen Poolse verpleegkundige begonnen bij woonzorgcentra Haga en Heuvel bij Thebe V&V Breda als aspirant-student verpleegkundigen.
Het project 'Vakmanschap uit Polen' bevindt zich in een pioniersfase. Dit betekent dat er nog geen ervaring is opgedaan met een soortgelijk project bij Thebe V&V Breda. Er is een projectplan opgesteld, tijdens de uitvoering van dit plan wil men inspelen op de problemen die zich voordoen tijdens dit project. Op deze manier wil de projectgroep continu werken aan verbetering van dit projectplan. De ervaringen van de werkbegeleiders en de Poolse verpleegkundigen zullen daarom van groot belang zijn om de uitvoering van het begeleidingsplan te evalueren en bij te sturen (verbeteren).
Dit is dan ook de opdracht die ten grondslag ligt aan dit afstudeerproject: 'Welke verbeteringen zijn gewenst ten aanzien van het begeleidingstraject wat is uitgezet door de projectgroep 'Vakmanschap uit Polen' op basis van de verwachtingen en ervaringen van de werkbegeleiders en Poolse verpleegkundigen?
Hiervoor heeft de afstudeergroep aanbevelingen voor gedaan.

Toon meer
OrganisatieFontys Hogescholen
AfdelingFontys Hogeschool Verpleegkunde
PartnersThebe V&V Breda, woonzorgcentra Heuvel en Haga te Breda
Datum2014-12-23
TypeBachelor
TaalOnbekend

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk