De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Samenvatting

Social media wordt steeds meer gebruikt in de gezondheidszorg. In de jeugdgezondheidszorg (JGZ) is dit echter nog niet zo. Daarom wil onze opdrachtgever social media inbrengen in de JGZ om gebruik te maken van alle mogelijkheden die social media met zich meebrengt om zo de zorg te optimaliseren.
Social media is een verzamelnaam voor alle internet- toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie met elkaar te delen op een gebruiksvriendelijke wijze. Het gaat niet alleen om tekst, maar ook beeld en geluid kunnen worden gedeeld via social media websites. Met andere woorden, social media staat voor media die je laat socialiseren met de omgeving waarin je, je bevindt. Social media kan ook gezien worden als communicatiehulpmiddel in de JGZ. Door het gebruik van social media kan de bereikbaarheid van medewerkers vergroot worden en kunnen medewerkers beter aansluiten bij de doelgroep. Social media kan gebruikt worden bij het informeren van ouders en kinderen over een gezonde ontwikkeling en over activiteiten en cursussen op het gebied van opvoeden en opgroeien (Pons e.a., 2012). Het was nog niet duidelijk hoe social media ingezet kon worden binnen de JGZ en wat de wensen en behoeften van de medewerkers en cliënten waren met betrekking tot dit onderwerp. Met ons onderzoek wilden wij daarom antwoord krijgen op de volgende vragen:
- Wat zijn de wensen, behoeften en noden van de medewerkers en cliënten rondom het gebruik van social media binnen de sector JGZ bij ZuidZorg?
- Waar moet een scholingsplan/scholing aan voldoen om de medewerkers van ZuidZorg te ondersteunen bij het gebruik van social media in de JGZ?

Toon meer
OrganisatieFontys
AfdelingFontys Hogeschool Verpleegkunde
PartnerZuidZorg te Eindhoven
Jaar2012
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk