De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

"One way out..."

Rechten: Alle rechten voorbehouden

"One way out..."

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Het pakket Liemar is momenteel het belangrijkste product van Liemar Software BV. Een organisatie, die gebruik maakt van Liemar, is hiermee in staat de informatie omtrent de voortgang van het gehele logistieke traject van een product of dienst te onderhouden. Ook tijdregistratie en relatieonderhoud kunnen met Liemar gedaan worden. De aard van dit pakket zorgt ervoor dat door Liemar Software BV veelal aan productiebedrijven geleverd wordt.
De afstudeeropdracht bestond uit twee delen: het uitrollen van een manier/methode om de VoIP service binnen Liemar Software BV niet meer uit te laten vallen en het onderzoek naar een methode om het softwarepakket wat Liemar Software BV levert, als een online versie te kunnen laten werken. Beide opdrachten zijn eerst middels onderzoeken uitgevoerd.
Voor het onderdeel VoIP is onderzocht naar welke manieren het efficiëntst een vorm van zekerheidsstelling kan worden gegarandeerd. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat een router met QoS voldoende zou zijn om deze gewenste zekerheidsstelling te kunnen garanderen.
Voor het onderdeel van de online versie van het softwarepakket van Liemar Software BV is onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om een stuk software binnen een Datacenter te kunnen hosten. Tijdens dit onderzoek is naar voren gekomen dat de software niet hoeft te worden aangepast. Slechts een aantal servers in combinatie met een programma, genaamd AppliDis, zouden namelijk al voldoende zijn om de gewenste online functionaliteit te kunnen garanderen.

Toon meer
OrganisatieFontys
OpleidingHogere Informatica
AfdelingFontys Hogeschool ICT
PartnerLiemar Software BV, Son en Breugel
Datum2011-06-06
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk