De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Betere interne communicatie binnen de Happy Horizon groep

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Betere interne communicatie binnen de Happy Horizon groep

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Happy Online is een bedrijf dat onder andere websites, webshops en apps ontwikkelt. Het is onderdeel van de Happy Horizon groep die gevestigd is in Eindhoven. Er zijn meerdere locaties en Happy Online merkt dat de communicatie niet altijd goed verloopt. Om deze reden is er vanuit Happy Online de opdracht ontstaan om een digitale oplossing te bedenken die de communicatie zal verbeteren.
Om te beginnen is er onderzocht wat er fout gaat binnen de communicatie. Hieruit blijkt dat vooral op het gebied van samenwerken aan projecten er nog veel verbetering plaats kan vinden. Ook is binnen Happy Horizon niet iedereen bekend met elkaar en elkaars werkzaamheden. Dit zorgt ervoor dat er op financieel gebied kansen blijven liggen.
De communicatie kan verbeterd worden door de eilandjescultuur te verbreken. Werknemers moeten zowel informeel als formeel met elkaar communiceren en er moet informatie uitgewisseld worden. De boodschap die Happy Horizon naar buiten uit wilt stralen moet aan de binnenkant worden waargemaakt.
De communicatie wordt verbeterd met een digitale oplossing. Hier is voor gekozen, omdat Happy Online het dan kan faciliteren en omdat het onderzoek vanuit de opleidingsachtergrond ICT & Media Design wordt uitgevoerd. Er zijn verschillende digitale oplossingen die gebruikt kunnen worden om te communiceren. Om te kijken welke het meest geschikt is, zijn de functies van de Happy Horizon voorgelegd. Samen met enkele interviews is er zo een lijst ontstaan van functionele specificaties waar de oplossing aan moet voldoen. Door te kijken naar welke digitale oplossingen geschikt zijn, is er een keuze gemaakt.
Door middel van een responsive webapplicatie op basis van Node.js zal de communicatie binnen Happy Horizon verbeterd moeten worden. De webapplicatie is geschikt voor zowel desktop als mobiel, biedt mogelijkheden tot doorontwikkeling tot bijvoorbeeld een app en heeft als voordeel dat nieuwe content automatisch op de webpagina wordt ingeladen.
De responsive webapplicatie zal verder uitgewerkt worden tot design en prototype. Het design is gemaakt volgens de material design guidelines en de mobile-first strategie. Het prototype is uitgewerkt zodat er een goed beeld is van hoe de webapplicatie eruit ziet en zodat deze getest kan worden.

Toon meer
OrganisatieFontys Hogescholen
OpleidingICT & Media Design
AfdelingFontys Hogeschool ICT
PartnersHappy Online, Eindhoven
Datum2016-01-12
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk