De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Praktijk onderzoek Hindernisbaan

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Praktijk onderzoek Hindernisbaan

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Het eerste deel van het praktijk onderzoek is de literatuurstudie. In dit deel van het verslag staat de literatuur beschreven die nodig is geweest voor het maken van het onderzoek. In hoofdstuk 1 is informatie te vinden over de hindernisbaan. Het gaat hier over het ontstaan van de hindernisbaan en de soorten hindernisbanen. In dit hoofdstuk is ook te vinden waarvoor de hindernisbaan nu gebruikt wordt. Hoofdstuk 2 gaat over de proeven, testen en eisen die binnen defensie gebruikt worden. Het betreft wel de proeven, testen en eisen waarin de hindernisbaan een rol speelt. De hindernisbaan is tijdens de proeven, testen en eisen een onderdeel ervan, hierbij gaat het om de snelheid waarin de militair de baan aflegt. Het derde hoofdstuk van de literatuurstudie gaat over de toepassingen van de hindernisbaan. In dit hoofdstuk is te vinden welke doelen de hindernisbaan heeft. Het vierde en laatste hoofdstuk van de literatuurstudie gaat over de basiseigenschappen van trainen. Kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en snelheid zijn de basiseigenschappen die behandeld worden in dit hoofdstuk.
Het plan van aanpak komt na de literatuurstudie. In het plan van aanpak van het onderzoek is beschreven hoe de student te werk is gegaan en waar er allemaal aan gedacht is om het onderzoek goed te laten verlopen. In het hoofdstuk "opzet van het onderzoek" is te vinden welke handelingen er zijn gedaan om het onderzoek te maken tot wat het nu is. Zo is er in dit hoofdstuk beschreven welke lessen er gemaakt zijn en waarom er gekozen is voor verschillende situaties. In het hoofdstuk resultaat zijn de resultaten beschreven van het onderzoek. Dit zijn de resultaten die verzameld zijn van de hindernisbaan buiten en van de hindernisbaan binnen. Aan de hand van de resultaten zijn conclusies getrokken. Deze zijn een hoofdstuk verder te vinden in het hoofdstuk conclusies. In dit hoofdstuk wordt antwoord gegeven op de stelling. Het laatste hoofdstuk is het hoofdstuk discussie, hierin staan de zwaktes van het onderzoek en is nagedacht over een over een vervolgonderzoek.
De toegevoegde bijlagen van het onderzoek zijn achter in het onderzoek te vinden, met als eerste bijlage de hindernissen van de internationale en de nationale hindernisbaan. In de bijlage zijn ook de lessen te vinden die de student gemaakt heeft in het format van de sporthogeschool en in het format van defensie. Als laatste bijlagen zijn de interviews met de verschillende sportsergeanten.

Toon meer
OrganisatieFontys
AfdelingFontys Sporthogeschool
Datum2010-08-25
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk