De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Motiverend turnen op school

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Motiverend turnen op school

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Bij het onderzoek is gemeten welk effect het gebruik van pistes binnen een turnlandschap op de motivatie van de leerlingen had. Het ging hierbij om de onderdelen acrogym en rekstok tijdens de lessen lichamelijke opvoeding bij de eerstejaars gymnasium leerlingen op het Connect College te Echt. De basisbehoeften hebben invloed op de soort motivatie (Cox, Smith, & Williams , 2008). Dit is de reden dat zowel de soort motivatie als de drie basisbehoeften worden bekeken.
Het onderzoek is uitgevoerd binnen een interventieprogramma van tien lessen. In deze tien lessen hebben de leerlingen gewerkt in pistes en zo hun eigen leerproces bepaald. Om de motivatie bij de leerlingen te meten is er gebruik gemaakt van de BREQ-2 vragenlijst, BPNSFS-vragenlijst, Visuele Analoge Schaal en interviews.
Uit de resultaten van dit onderzoek wordt geconcludeerd dat het werken met pistes positief werkt op de motivatie van de leerlingen. Aan te raden is dat het onderzoek op grotere schaal wordt uitgevoerd om de betrouwbaarheid te vergroten.

Toon meer
OrganisatieFontys
OpleidingLeraar Lichamelijk Opvoeding
AfdelingFontys Sporthogeschool
Datum2018-05-31
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk