De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Leren leren, leren leven en leren kiezen!

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Leren leren, leren leven en leren kiezen!

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

"Het meesterstuk tracht antwoord te geven op onderstaande deelvragen.
1. Hoe ervaren leerlingen de invloed van LOB-activiteiten die in het kader van opleidings- en werkexploratie worden aangeboden in relatie tot hun keuzeproces. Hoe verwerken de leerlingen deze ervaringen en hoe ervaren zij de rol van ouders, mentor, beroepsgerichte vakdocent en ambulant begeleider in dit proces?
2. Welke rol vervullen de ouders in het kader van de ontwikkeling van de loopbaancompetentie opleidings- en werkexploratie en het keuzeproces van de leerling?
3. Welke rol vervult de mentor in het kader van de ontwikkeling van de loopbaan-competentie opleidings- en werkexploratie en het keuzeproces van de leerling?
4. Welke rol vervult de beroepsgerichte vakdocent in het kader van de ontwikkeling van de loopbaancompetentie opleidings- en werkexploratie en het keuzeproces van de leerling?
5. Welke rol vervult de ambulant begeleider in het kader van de ontwikkeling van de loopbaancompetentie opleidings- en werkexploratie en het keuzeproces van de leerling?
Het doel van het onderzoek is tweeledig. Het eerste deel beoogt inzicht te krijgen in de deelname van de leerling aan de buitenschoolse activiteiten die een bijdrage zouden kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van de loopbaancompetentie opleidings- en werkexploratie en de ervaren invloed daarvan. Het tweede deel van het onderzoek exploreert de rol van de verschillende actoren in dit LOB-proces, te weten de leerling, de ouders, de mentor, de beroepsgerichte vakdocent en de (ambulant) begeleider.
"

Toon meer
OrganisatieFontys
AfdelingFontys Opleidingscentrum Speciale Onderwijszorg
Jaar2011
TypeMaster
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk