De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Omgaan met Asperger in de gymles

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Omgaan met Asperger in de gymles

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Dit onderzoek gaat over jongen die lijdt aan het Syndroom van Asperger. In de gymles waar deze jongen aan deelnam ontstonden veel conflicten tussen de docent en de jongen en andere leerlingen en deze jongen. Deze situatie moest verbeteren.

Er is een theoretische verkenning gedaan naar het Syndroom van Asperger, naar de interactionele theorie en bijbehorende middelen.
Na deze verkenning is er een goede basis gelegd voor het praktijk onderzoek. Het analyseren van het probleemgedrag van deze jongen met Asperger is gebeurd door gebruik te maken van de interactionele theorie van Leary.
Hierbij wordt hoofdzakelijk de interactionele theorie van Leary gebruikt als middel van diagnostiek en aanpak/behandeling.

Uiteindelijk is er een aanpak uit de diagnose gekomen. Hierin moest de jongen met Asperger een leidinggevende en vooral helpende taak aannemen in de les. Dit heeft een zeer positieve uitwerking op deze jongen gehad. Het is nu zelfs het geval dat deze jongen eerder een toegevoegde waarde aan de les is dan een last!

De interactionele theorie van Leary is hier een zeer succesvol middel van diagnostiek en aanpak geweest wat aan te raden is aan iedereen als er interactionele problemen zijn in de (gym)les.

Toon meer
OrganisatieFontys
AfdelingFontys Sporthogeschool
Jaar2010
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk