De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Ideaal en werkelijkheid van jeugdwerk : Afstudeeronderzoek jeugdwerk de Kei in Ede

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Ideaal en werkelijkheid van jeugdwerk : Afstudeeronderzoek jeugdwerk de Kei in Ede

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Dit onderzoek naar jeugdwerk heeft plaatsgevonden in de context van een baptistengemeente. Het jeugdwerk van deze gemeente bevindt zich in een proces van visievorming en uitvoering van die visie in de praktijk. Het jeugdwerk van de gemeente is meegegroeid met haar leeftijd en bestaat op dit moment uit 12plus, 15plus en 18plus.

Het doel van dit onderzoek is om aanbevelingen te doen aan de opdrachtgever (jeugdoudste) voor een beter jeugdwerk. Dit doel is bereikt door verschillende onderdelen, te weten: een literatuurstudie naar jeugdwerk, het afnemen van interviews(onder jeugdleiders en jeugdoudste), het afnemen van enquêtes(onder jongeren en ouders), verdiepen in bestaande documenten in de gemeente(visiedocument en quickscan jeugdwerk), het maken van een SWOT-analyse en het trekken van conclusies. Vanuit al deze onderdelen zijn aanbevelingen gekomen die te maken hebben met prioriteiten die uitgevoerd dienen te worden voor een beter jeugdwerk.

De belangrijkste speerpunten die uit het onderzoek naar voren komen zijn onder andere: (1) de behoefte naar samenhang waardoor een aanbeveling gedaan wordt voor het oprichten van een jeugdcommissie, (2) het belang van integraal jeugdbeleid wat inmiddels grotendeels aanwezig is in de gemeente, (3) de belangrijke positie van de jeugdleiders en (4) de noodzaak van relationeel- en missionair jeugdwerk.

Toon meer
OrganisatieChristelijke Hogeschool Ede
OpleidingGodsdienst Pastoraal Werk
Datum2011-07-19
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk