De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Zoek eerst het koninkrijk van God…: Gemeentestichting in Rotterdam

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Zoek eerst het koninkrijk van God…: Gemeentestichting in Rotterdam

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Geen woorden maar daden! Wie deze leus hoort kan maar aan één stad denken en dat is aan Rotterdam. En vanaf nu geldt deze leus ook voor Baptisten in Rotterdam. De Unie en de werkgroep ‘Gemeentestichting’ hebben er bewust voor gekozen om zich te richten op de grote steden in de Randstad. Hoe kunnen we als baptistengemeente(n) in een veranderende stadssamenleving zichtbaar en herkenbaar getuigen zijn van Jezus Christus en ook daadwerkelijk van betekenis zijn voor de inwoners van Rotterdam?
Met deze opdracht zijn Wietse van der Hoek en Daniël Smink, respectievelijk voorganger en pastoraal werker van de Baptisten Gemeente Pernis en studenten aan het Baptistenseminarium en de ETH, begonnen aan hun afstudeeronderzoek naar gemeentestichting in Rotterdam. Met de resultaten van het onderzoek hoopt de werkgroep ‘Gemeentestichting’ van de Unie van Baptistengemeenten in Nederland samen met de omliggende gemeenten nieuwe initiatieven te kunnen starten in Rotterdam.
Een grote stad als Rotterdam is erg divers op zowel cultureel, sociaal-maatschappelijk als op religieus gebied. Je kunt als gemeente gewoonweg niet op alle gebieden actief zijn. Wat je doet moet goed en effectief zijn en dat vraagt om keuzes. Waar gaan we ons vestigen? Is dat in een achterstandswijk of een Vinexlocatie? Op welk gebied kunnen we van betekenis zijn? Is dat op diaconaal of op pastoraal gebied of is de focus toch de jeugd? Het maken van een keuze hangt ook af van wie je zelf bent. Wie zijn de gemeentestichters en wat hebben ze in huis als individuele gelovige. Ook de omliggende bestaande gemeenten kunnen van grote invloed zijn.

Toon meer
OrganisatieChristelijke Hogeschool Ede
OpleidingGodsdienst Pastoraal Werk
Datum2010-09-07
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk